Üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ek yerleştirme başvuruları 25-30 Eylül`de yapılacak.

Yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) sonuçlarına göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ek yerleştirme yapılacak.Ek yerleştirme için tercihler 25-30 Eylül`de alınacak.

ÖSYM`nin internet sitesinde adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanan 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu`na göre, merkezi yerleştirmede ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30`u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. Ek yerleştirmede tercih için 2013 ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilememiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor.

2013-ÖSYS Ek Yerleştirmede tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen adaylar Ek Yerleştirme Kılavuzunu ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden inceleyebilecek, kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Başvuru merkezi aracılığıyla tercihleri göndermek isteyen adaylar ise doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarıyla birlikte 25-30 Eylül arasında bir başvuru merkezine giderek başvurularını yapabilecek. Tercih hizmeti ücreti olarak adaylardan 3 lira alınacak.