VAN -HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, İpekyolu İlçe Başkanı Levent Dalgın, Tuşpa İlçe Başkanı Fetullah Botan`dan oluşan bir heyet, İHH Van Şubesi, Mazlum-Der Van Şubesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şubesi ve Gökkuşağı Derneği`ni ziyaret ederek HÜDA PAR`a yapılan saldırıları gündeme getirdi.

"Derin odakların ve kirli mihrakların oyunlarını bozacağız"
STK`larla yapılan görüşmelerde İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, Bölge`de HÜDA PAR`a yapılan saldırıların kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, "Saldırılar azmimizi daha da arttıracaktır. Yapılan saldırılara karşı her zaman sağduyulu olmaya gayret ediyoruz. Hak adına bir çaba ortaya koyma gayreti içerisinde olan partimize yapılan bu melun saldırıları bölgemizde faaliyet yürüten tüm STK ve kurumlarla paylaşmaya devam edecek ve bir asra yakın bir süredir bu bölgede kan ve gözyaşı akıtarak bölge halkının kanı üzere siyaset yapıp rant elde etmeye çalışan derin odakların ve kirli mihrakların oyunlarını bozacağız. " diyerek yaşanan saldırılar karşısında sağduyunun ve temkinli davranışlarının ehemmiyetine dikkat çekti.

"Yapılan saldırılar hiçbir şekilde hoş görülmemeli"
Yaşananlara sert tepki gösteren İHH Van Şubesi yetkilisi İbrahim Çinkılıç, Mazlum Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şube Başkanı Garip Cesur ve Gökkuşağı Derneği yetkilileri yaşananların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve bu tür gelişmelerden kaygı duyduklarını ifade ettiler. Ziyaret edilenlerden İbrahim Çinkılıç, "Yapılan saldırılar hiçbir şekilde hoş görülmemeli, saldırılara en iyi cevap da sağduyulu davranmaktır." diyerek HÜDA PAR camiasının sergilediği sağduyuyu takdir ettiklerini belirtti.

"Sağduyulu davranmanız erdemliliktir"
Mazlum Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ise bu tür saldırıları hiçbir şekilde hoş görmediklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Sizin sağduyulu davranmanız erdemliliktir. Bu sağduyuyu muhafaza etmek lazımdır." diyerek tavırlarından dolayı HÜDA PAR camiasını tebrik etti.
(Haşim Tosun - İLKHA)