DİYARBAKIR- İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Eğitim-Der) tarafından Diyarbakır`da 13-18 yaş arası gençlere yönelik "Gençliğe ilk adım konferansı" düzenlendi. Eğitimci Adnan Akgönül ile Araştırmacı Yazar Özkan Yaman`ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta gençliğin önemine dikkat çekildi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program gençlik konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyonun ardından söz alan Eğitimci Adnan Akgönül, konuşmasında insanın en faydalı olacak çağının gençlik çağı olduğunu ifade ederek, "Bütün hükümetler, düşünce kuruluşları, siyasi partiler, sanatçılar ve yazarlar hesaplarını hep gençler üzerinde yaparlar." dedi.
 
Konuşmanın ardından sahne alan Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin, seslendirdiği ilahilerle salondaki gençlerin beğenisini topladı.
 
İlahilerin ardından kürsüye davet edilen Araştırmacı Yazar Özkan Yaman ise gençlik yaşlarında en önemli unsurun modelleme olduğuna dikkat çekti. Salondaki gençlere seslenen Yaman, "Güzel insanları örnek alın. Siz bizim geleceğimizsiniz" dedi.
 
Eğitimci Murat Arslan`ın sunuculuğunu yaptığı program yapılan dua ile sona erdi.
 
Öte yandan İkra Eğitim Derneği tarafından sabah saatlerinde bayanlara yönelik de bir program gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Halime Yaman ile Fidan Orhan, gençliğin önemi konusunda önemli tespitlerde bulundular. (Emrullah Araz - İLKHA)