DİYARBAKIR - Şırnak`ın Silopi ilçesinde HÜDA PAR İlçe Başkanlığına ve Cizre`de müteddeyin kişilere yapılan saldırılara tepkiler giderek artıyor. Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi PKK ve uzantıları tarafından Şırnak`ta yapılan saldırıları sert dille kınadı.

Açıklamada geçmişte kundaktaki bebekleri ve camilerde namaz kılan Müslümanları kurşuna dizen zihniyetin saldırılarının devam ettiğine dikkat çekilerek bu yangının Kürt halkını yakacağı gibi yangını çıkaranları da yakacağı ifade edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi adına yapılan basın açıklaması derneğin şube başkan yardımcısı Cemil Cahit Ünsal tarafından okundu. Bu güne kadar İslam`a ve Müslüman Kürt halkına düşmanlık eden, huzurlu ortamı sabote etmeyi kendine meslek edinen, kendilerini PKK-YDG-H olarak isimlendiren karanlık odakların maşası olan grupların, HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanlığı binasına ve mütedeyyin bir vatandaşın evine ve arabasına da bombalı, molotoflu eylem gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ünsal, bir taraftan devlet ile barış görüşmeleri yapan bu zihniyetin bir yandan da Müslüman Kürt halkına hain ve alçakça saldırdığını dile getirdi.

Saldırıyı gerçekleştirenlere sert tepki gösteren Ünsal açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "Geçmişte de aynı kirli odaklar kendileri dışında hiç kimseye yaşam hakkı tanımazken acımasızca kundaktaki bebeklerden tutun camilerde ibadet eden Müslümanları topluca kurşuna dizerek öldürmüştür. Yollara mayın bırakıp genç yaşlı, kadın-erkek, çocuk-büyük demeden vahşice katledecek kadar pervasızca saldırmıştır. Ve halen de bu katliamcı hain güruh direk ya da dolaylı olarak saldırılarına devam etmektedir."

Kürdistan halkının, yakın geçmişte büyük acılar yaşadığını ve yaşamaya da devam ettiğini ifade eden Ünsal, huzur ve güvenin sağlanması için birçok kesim ağır bedeller ödediğini söyledi. Ünsal, "Bu gün de bölgeye ve bölge halkına benzer acılar yaşatmaya çalışan malum kesimler, sürekli provakatif tavırlar sergilemekte, bu istikamette eylem ve saldırılar yapmaktadırlar. Bizler hiçbir zaman Kürt Halkının ve bölgedeki diğer halkların zararına olan bir çatışmanın taraftarı olmadık ve olmayacağız. Elimizden geldiği kadar sabredeceğiz. Oyun ve provokasyona gelmeyeceğiz. Bölgede oynanan oyunlar, yapılan provokasyonlar ve çıkarılmak istenen çatışma sadece bizim camiamıza yönelik değildir. Bu saldırıların sadece camiamıza ait olduğunu düşünmek ancak ve ancak saflık olur. Onun için sadece bizler sorumluluk altında değiliz. Bölgedeki tüm örgütlü yapılar, etkili şahsiyetler ve kesimlerde bundan dolayı sorumluluk altındadırlar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onlar da üzerlerine düşeni yaparak bu fitne ateşini söndürmek noktasında tepkilerini ortaya koymalıdırlar." şeklinde konuştu.

Kürtlerin savaşında ancak üçüncü kişiler karlı çıkar
Ünsal son olarak, " Hiç kimse çıkacak yangında sadece bir kesimin etkileneceğini sanmasın. Bu ateşin, sadece mazlum Müslüman Kürt halkını yakacağını ve daha çok da yangını çıkaranları yakacağını unutmamalıdırlar. Müslüman Kürt halkını birbirine kırdıranlar üçüncü kişilerin karlı çıktıklarını çok iyi bilirler. Emperyalizm ve uzantısı olan çetelerin Filistin`i, Irak`ı, Mısır`ı ve Suriye`yi nasıl bir kan gölüne çevirdikleri herkesin malumudur. Aynı güçlerin Kürdistan`ı da bu çeteler vasıtasıyla harab etme çabasına girmeleri kimseye fayda sağlamayacaktır." İfadelerini kullandı.
(Sedat Kuşulay-İLKHA)