BURSA - Proje kapsamında AB üyesi ülkelerden gelen eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav ile Şube Müdürü Halis Korkmaz da ziyarette hazır bulundu.

"SUPREME" adlı AB Hayatboyu Öğrenme Programı LDV Yenilik transferi projesinin çalışmaları Bursa'da devam ediyor. Proje kapsamında Hollanda, Belçika, Portekiz, Litvanya, Finlandiya ve İtalya'dan Türkiye'ye gelen eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından çalışmalara geçildi.

Konuklara Bursa eğitimi hakkında bilgi veren Atilla Gülsar, "Uğraşı alanımız insan yetiştirilmesi. Bizler için eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur. Hedefimiz milli ve manevi duygulara sahip kaliteli insan yetiştirmektir" dedi.

Okul terki yapan öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Atilla Gülsar, "Meslek Liselerinde erken okul terkinin önlenmesiyle ilgili bu projeye ilimizde gerçekleştirdiğimiz farklı çalışmalarla da destek veriyoruz. Örneğin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl Çalışkan 9'lar projemizi uyguladık. Özellikle 9. sınıfların hedef alındığı projede koçluk sistemi uygulandı ve çalışma başarıyla gerçekleştirildi" dedi.

Hollanda, Belçika, Portekiz, Litvanya, Finlandiya ve İtalya'nın ortağı olduğu projeyle mesleki eğitimde erken okul terklerinin önlenmesi konu alınıyor. (Zeki Aras - İLKHA)