MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Aslan, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılında ikinci bir kız imam hatip okuluna ihtiyaçları olduğunu bununla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Aslan, Anadolu liselerinin sınava dayalı öğrenci aldıkları için orta öğretimde öğrenci yerleşmelerinde sıkıntılar olduğuna dikkat çekti.

 

Yeterince atama yapılamadığı için öğretmen sıkıntısının olduğunu dile getiren Aslan, "Bu ihtiyacımız da Üniversite mezunu olup öğretmenlik sıfatını taşıyan mezunlardan karşılanacaktır" dedi.

 

Orta öğretim kısmında öğrenci yerleştirmekte sıkıntı çektiklerini belirten Aslan, "2013-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında 61 bin 247 öğrenci, yeni atanan 220 toplamda 2 bin 700 öğretmen camiasıyla eğitim öğretimimizi sürdürüyoruz. Köylerle birlikte, 230 üzeri okulda eğitim ve öğretim veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği takvime göre kayıtlarımız devam edecek. Eylülün sonuna kadar öğrenci yerleşmelerine devam edeceğiz. Bir de Okul ihtiyacımız var. Özellikle orta öğretim kısmında öğrencilerimizi yerleştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Anadolu Lisesi sınava dayalı öğrenci aldıkları için Anadolu Lisesine yerleşemeyen öğrencilerimizde sıkıntı oluyor" ifadelerini kullandı.

 

Yeni imam hatip okulu için çalışmalar sürüyor
İkinci bir kız İmam Hatip Lisesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Aslan, "Bu sene eğitim ve öğretime başlayan Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Yer kalmadığı için Lise kısmına öğrenci kayıtları alınamıyor. İkinci bir kız imam hatip okul ihtiyacımız var bununla ilgili çalışmalar var Milli Eğitim Müdürümüz bizzat ilgileniyor. inşallah Zergan Ortaokulu civarındandaki arsamızda yapılacaktır." diye konuştu.

 

200'den fazla öğretmen ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Aslan, "Yeteri kadar atama yapılmadı. Bu sene 350 öğretmenimiz il dışına tayinlerini istediler. Onların yerine ise 220 Öğretmen ataması yapıldı. Geçen yıllardaki ihtiyacını hesaplarsak, hala 200 üzeri öğretmen ihtiyacımız var. Bunun 150'si sınıf öğretmeni, geri kalan ise branş öğretmenliğidir. Kalan açığımızı da, üniversite mezunu olup öğretmenlik sıfatını taşıyan mezunumuzdan karşılayacağız. Yeteri kadar mezunumuz var. Bugün ilanımızı yaptık inşallah önümüzdeki hafta yani pazartesi günü atamalarını gerçekleştireceğiz." dedi.

 

Taşımayla ilgili sıkıntılarının olmadığını belirten Aslan, ihalelerin tamamlandığını ve şuan ilkokul öğrencilerinin taşımalarının sağlıklı bir şekilde yapıldığını söyledi. Aslan, "Ortaokul kısmında ise gelecek hafta taşımaya başlanacak. Köylerde de durum aynı. Mevcut taşıma gereken yerlerde herhangi bir sıkıntı yok." ifadelerinde bulundu. (Mehmet Aslan - İLKHA)