Panelde boykotun önemi ve tarihsel geçmişi, siyonist sömürgecilik ve boykot şuuru, İslami açıdan boykotun zarureti konuları ele alındı.

İslami İlmiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahsum Aytepe'nin moderatörlüğünü yaptığı panel, fakültenin öğrencilerinden Hanin Elbeyli, Muhammed Kaya ve Rukiye Say birer sunum yaptı.

Elbeyli, sunumunda Hazreti Peygamber'in ve ashabının, peygamberliğin ilk senelerinde itibaren yaşadıkları boykot sürecinden günümüzdeki boykot sürecine kadar yaşanan tarihi olayların önemini vurguladı.

Ardından konuşan Kaya ise, siyonist sömürgecilik ve boykot şuuruna değinerek boykotun tek bir amaca yönelik olmaması gerektiğini belirtti.  Kaya, "Boykot sadece bir ürüne yaptırım uygulamak değildir. Boykot fikren ve ruhen Siyonizimin karşısında durmaktır. Boykotun sadece kriz zamanlarında yada Ramazanda akılara gelmemesi gerekir." diye ekledi.

İslami açıdan boykotun zarureti hakkında konuşma gerçekleştiren Say da şunları kaydetti:

"Müslümanlar bir araya gelerek boykot süresini devam ettirmelidir. 7 Ekim'den bu yana düzenlenen boykotun şu an günümüzde düşüşe geçtiğini görebiliyoruz. Boykot vaciptir ve bunu yerine getirmemiz gerekir. Eğer bilerek yerine getirmesek 'Tahrimen Mekruh' olur ve bu da harama en yakın olan hükümdür. Müslümanlarla savaş halinde olan bir topluluğu boykot etmek gerekir. Bütün Müslümanların bu bilince sahip olması gerekir." (İLKHA)