ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki savaş sona erdikten sonra Filistin Ulusal Yönetimi'nin bölgeyi devralması gerektiğini söylemişti. 

Politico dergisi de , ''Beyaz Saray, Filistin Yönetimi'nin savaştan sonra Gazze Şeridi üzerindeki kontrolünün geri verilmesini tartışıyor'' diye yazdı. 

Siyonist rejimin ise birçok Arap ülkesine, savaşın sona ermesinden sonra Gazze sınırının Filistin tarafında bir tampon bölge oluşturmak istediğini ilettiği iddia edilmişti. 

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, işgal rejiminin  tampon bölge fikrini kime aktardığını söylemeden genel olarak "dolaştırdığını" ancak Washington'un Filistin topraklarının boyutunu küçültecek her türlü plana karşı olduğunu belirtmişti.

Üst düzey bir siyonist güvenlik kaynağı, tampon bölge fikrinin "incelenmekte" olduğunu belirterek "Şu anda bunun ne kadar derin olacağı, 1 kilometre mi, 2 kilometre mi yoksa yüzlerce metre mi olacağı belli değil" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 40 km uzunluğunda ve 5 km ila 12 km genişliğinde olan Gazze'de kurulacak herhangi bir tampon bölge 2,3 milyon insanı daha da küçük bir alana sıkıştıracak.