ŞANLIURFA-Her yıl düzenlediği etkinliklerle dikkatleri çeken Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenleyeceği kutlu doğum programlarıyla ilgili olarak Mustazaf-der Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı İ. Halil Dağlar etkinlikler hakkında şunları söyledi:

"Bizler çok kutlu bir peygamberin ümmetiyiz. Allah`u teala Hz. Musa`yla Tuva vadisinde aracısız bir şekilde görüşürken O`na "ya Musa ayakkabılarını çıkart" demiştir. Ama Miraç gecesinde Resulullah ( sav) Sidretül Münteha`da Allah-u Tealayla görüşmesi esnasında ayakkabılarını çıkarmaya davranmış. Allah-u Teala ise O kutlu insanın ayakkabılarını çıkarmasını istememiştir. Bu basit misalle bile Allah-u Teala bizlerin ne kadar mükemmel bir peygamberin ümmeti olduğumuzu adeta bizlere bildirmiştir.

İşte bizler de Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Resulullah`ın(sav) sevgisini gönüllere nakşetmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu yılda Mart ve Nisan aylarında insanları Resulullah`ın(sav) zikriyle meşgul olmaları için 100 milyon salavat getirme kampanyası başlattık. Salavat kampanyamıza katılmak isteyen halkımız bizlerle irtibat kurabilirler. Ayrıca çocuklarımızın evlerinde Resulullah sevgisiyle büyümelerine katkı sağlayacağına inandığımız ilahi CD` leri bastırdık. Bu ilahi CD` leri Kürtçe Mevlit ve Türkçe ilahi şeklinde, yaklaşık şimdiye kadar 30 bin adet bastırdığımız bu CD` leri ev ev dağıtmayı planlıyoruz. Ve final olarak da 17 Nisan`da Topçu Meydanı miting alanında kutlu doğum programı yapacağız inşallah. Peygamber sevgisinin salonlardan caddelere taşması dilek ve temennisiyle. Tüm halkımızı da şimdiden oraya davet ediyoruz diye konuştu.


Son olarak şunları söyleyen İ. Halil Dağlar salavat kampanyasına katılmak isteyenlerin 0543 543 09 00 numaralı telefonu arayabileceklerini, ayrıca ilahi CD` lerinin 50 kuruş olduğunu katkı sunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da telefon beklediklerini sözlerine ekledi. ekledi.

Mehmet Demir-İLKHA