BİNGÖL - Bingöl Belediyesi, Saray Mahallesi'nde 7 bin metre karelik bir alanda park yapıyor. Mahalle sakinleri ise yapımı devam eden parka 'R4BİA' ismi verilmesini istedi.


Park çevresinde esnaflık yapan Yener Göktaş, yapılacak parka R4BİA isminin verilmesini isteyerek, "Mısırlı kardeşlerimizin direnişlerinin sembolü haline gelen ve bu ismin yaşatılması için mahallemizde yeni yapılan Park'a bu ismin verilmesini talep ediyoruz ve ayrıca gelecek nesillere bir hatıra ve mana yüklü bir isim olarak miras kalmasını istiyoruz'' dedi.


Saray Mahallesi esnafı olduğunu ifade eden A. Sammet Bayram ise şunları söyledi, "Mahallemizde çok güzel bir Park yapılıyor. Ondan dolayı çok memnunuz. Uzun bir zamandır istediğimiz bir şeydi. Bu Park'ın ismi konusunda belediyeden bir talebimiz var. Mısır'da verilen haklı ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan 'R4BİA' isminin bu parkımıza verilmesini istiyoruz. Mısırlı kardeşlerimizin vermiş olduğu mücadelenin, burada yeni nesillere ulaşması, unutmaması ve hayat bulması için bu ismin yaşatılmasını istiyoruz. Bu anlamlı ismin buraya verilmesi bir destektir. Onların meydanlarının meydanlarımız olduğunu göstermek amacıyla böyle bir isteğimiz var ve bu isteğin yerine gelmesi için Bingöl Belediyesinden talep ediyoruz."


Parkın yapımında çalışan işçiler de, R4BİA isminin parka verilmesini istediklerini ifade ettiler. (Nihat Kanat - İLKHA)