Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Mesleki Eğitim ile Güçlü Gelecek" temasıyla "Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme" çalıştayı düzenlendi.

Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya; Vali Ekrem Canalp, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, iş adamları, STK ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

"Eğitim mevzusunu sadece akademik olarak algılayan bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı olarak son dönemlerde bir şey yapmaya çalıştıklarını belirten Şamlıoğlu, "Yapmaya çalıştığımız şeyin merkezinde şu var; Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim mevzusunu sadece akademik olarak algılayan bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bütüncül bir eğitim yaklaşımı merkezi alacak müfredat çalışmaları, öğretmen yetiştirme süreçleri, mevzu düzenlemeleri gibi birçok başlığı uygulayıcı olarak sizlerde görüyorsunuz." dedi.

"Çocuklarımız bütün insanlığa hayırlı işler yapsınlar istiyoruz"

"Çocuklarımız akademik olarak başarılı olsunlar" diyen Şamlıoğlu, "Memlekete, millete, bütün insanlığa hayırlı işler yapsınlar. Fakat aynı zamanda değerler, kültür, tahayyül bağlamında da güçlü bir hayalin sahibi olsunlar. Filistin'deki kardeşlerimize üzüldükleri gibi Londra'nın arka sokağında uyuşturucu komasına giren Helsin derdiyle de dertlensinler. Bütün insanlığın hayrına işlerin peşinde olsunlar ve bir hayalin peşinde olsunlar."

Aynı zamanda sosyal gelişimleri bağlamında topluma faydayı esas alan sosyal sorumluluk programlarıyla sadece kendisi için değil komşusu, kardeşi, ülkesi, bütün insanlık için hiçbir ayrımı gözetmeden Hazreti insanı merkeze alarak bütün insanlık için gayret göstersinler. Sosyal, sportif sanatsal faaliyetleri ile de aklı selimi, kalbi selimi ve etik değerleriyle de zevki selimi merkezi alacak bir eğitim yaklaşımı ile yetişsinler istiyoruz. Buna dair düzenlemelerimiz var." ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ın asli konusu mesleki eğitimdi"

28 Şubat sürecine de değinen Şamlıoğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbirimizin tasvip etmediği bir süreci yaşadık. 28 Şubat sürecini hatırlatmak istiyorum. 28 Şubat'ın asli konusu mesleki eğitim aslında. Tabi 28 Şubat imam hatip okullarımızı çok hedef aldı ve zarar verdi doğru fakat 28 Şubatçıların asli meselesi Türkiye'nin üretim kabiliyetiydi. Yani mesleki eğitimi vurmalarıydı. O günden bugüne Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretiyle mesleki eğitim ayağa kaldırılması için topyekûn milletçe büyük bir seferberlik içerisindeyiz."

"Mesleki eğitimin algısını düzeltecek planlarımız var"

Bir algı sorunlarının olduğuna işaret eden Şamlıoğlu, "Bu algıyı tamir etmekle ilgili gayretli, güçlü çalışmalar yapmak durumundayız. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz kendimize ödev olarak yazdık ve inşallah sosyal medyayı, televizyonlarımızı, sinemalarla, çizgi filmlerle oradaki emeği, alın teriyi, beceriyi merkeze alacak, mesleki eğitimin algısını düzeltecek gayretli çalışmaları hayata geçirmek ile ilgili planlamalarımızı yaptık. Mesleki eğitim meselesi tüm eğitim sisteminin üstünde başka bir şeydir. O vesileyle bizler mesleki eğitimi alan nasip ederse Sayın Bakanımızın da gayretleriyle işin kalbine yazmak istiyoruz." dedi.

"Mesleki eğitimi merkeze alacak yaklaşımı hayata geçireceğiz"

Konuşmasının devamında Şamlıoğlu şunları söyledi:

"O vesileyle 7'nci ve 8'inci sınıflardan itibaren modüler bir eğitimle yaklaşık 2 aydır gayretle çalışıyoruz. 7'nci ve 8'inci sınıflardan itibaren çocuklarımızın beceri temelli eğitimli imam hatip okullarımızda da mesleki eğitimi merkeze alacak yaklaşımı hayata geçireceğiz. Yakın bir zamanda bu uygulamamızı sizlere de paylaşmış olacağız.

Hayata katma değer olarak sanayicimize, iş adamlarımıza, iş dünyamıza katma değer olarak Cumhuriyetimizin 2'nci asrında Sayın Cumhurbaşkanımızın bize çizmiş olduğu Türkiye yüzyılı vizyonuyla ilişkilendirerek önce kendi memleketimize, daha sonra da bütün insanların hayrına yeni imkanlarla ama teknoloji modelleyen değil bulguyan bir yaklaşımla inşallah hayatın merkezine Almanın gayreti içerisinde olacağız." (İLKHA)