BATMAN - Pilot bölge olarak aralarında Batman'ın da bulunduğu Kızılay Batman Şubesi, 2018 yılına kadar geçerli olacak 80 TL'lik çıkarmış olduğu Kızılay kartını ihtiyaç sahibi 150 aileye dağıttı. Bu kartlarda ilk etapta verilecek ücretin ise, 80 TL olduğu ifade edildi.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, Kızılay kartlarının verilmesindeki amaçlarının maddi durumu yetersiz olan ailelerin istedikleri gıda, giyim ve ihtiyaçlarını herhangi bir alışveriş mağazasında veya pos cihazı bulunan tüm alışveriş mekânlarında giderebileceklerini söyledi.

 

Kendilerinin değil de maddi durumu yetersiz vatandaşların ihtiyacı olan ürünleri almaları konusunda kendilerini serbest bıraktıklarını belirten Tezdiğ, "Kartların içinde ilk etapta 80 TL bulunuyor. Bu kartlar 2018 yılına kadar geçerliliğini sürdürecek. 9 pilot il arasında Batman'da bulunuyor. Şuana kadar 150 aileye bu kartların dağıtımını gerçekleştirdik. Bayram öncesi tekrar bir çalışmamız olacak. Buradaki tek amacımız halkın ihtiyaçlarını bu kart üzerinden sağlamaktır. Kart sahipleri, kartlar sayesinde bütün alış veriş merkezlerine giderek alkol ve tütün ürünleri dışında bütün ihtiyaçlarını sağlanabilecekler" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)