DİYARBAKIR - Doğu ve Güneydoğu'da her geçen gün artan köy sıkıntılarına durmadan yeni sorunlar ekleniyor. Özellikle de boşaltıldıktan sonra yeniden dönüş yaşanan köylerde yol, su, kanalizasyon, okul vb. sıkıntılar yaşanıyor.

 

Silvan merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Erkenciler (Gundê Şavo) mezrası da bu köylerden sadece biri. 15 haneden oluşan Erkenciler mezrası Dolapdere köyüne bağlı. Yollarının bozuk olmasından dert yanan Erkenciler mezrası sakinleri, sorunlarının çözülmesini bekliyorlar.

 

Köy yolunun bozuk olmasından dolayı adeta dünyayla ilişkilerinin kesildiğini belirten Erkenciler köy sakinleri, herhangi bir durum karşısında köy dışında yaşayan yakınlarına ulaşmakta bile büyük zorluklar yaşadıklarını belirtiyor. Yollarının yapılmasını isteyen Erkenciler köyü sakinleri, devlet bizim dış dünyayla ilişkimizi kesmek için mi köye getirdi? Diyerek tepkilerini dile getiriyor.

 

Bozuk yolların çözümü için yetkililere müracaat ettiklerini ifade eden köylüler, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade ediyor.

 

Yetkililerin kendilerini sahipsiz bıraktığını söyleyen köy sakinlerinden Salih Öztekin, "Yollarımız çok bozuk araçlar kolay kolay gelemiyor, gelen araçlar da arızalanarak geri dönüyor. Bundan dolayı çocuklarımız bizi ziyarete gelemiyor. Onları çok özlüyoruz, 2-3 ayda bir ancak ziyaret edebiliyorlar. Hükümet sesimizi duymuyor ve bizi görmezden geliyor." ifadelerini kullandı.

 

Bizi oy zamanı tek hatırlamayın, bize yol getirin ondan sonra gelip oy isteyin diyerek yetkililere seslenen Habib Güzel, "Devlet bizi hep kandırıyor, köylere dönün diyorlar biz de kalkıp geldik ama bizi burada bozuk yollarla baş başa bıraktılar. Dış dünya ile ilişkilerimizi kesmek mi istiyorlar anlamadık. Artık biz köylülerin sesini duyun ve bizim de varlığımızı kabul edin." şeklinde sitemde bulundu. (M. Sait Adiyaman/Hamza Adiyaman - İLKHA)