MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene İl Vali Abdurrahman Savaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü (CBÜ) Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, hayırsever işadamı İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçura, okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Açılışta konuşan CBÜ Rektörü Pakdemirli İşletme Fakültesi altında 4 yıllık Turizm İşletmeciliği bölümü ile 2 yıllık turizm ve otelcilik bölümleri açmayı planladıklarını söyledi. Pakdemirli, İnşallah sizler mezun olduğunuzda Manisa'da da bir alternatif olarak turizm işletmeciliği bölümü 4 yıllık olarak bulunacak. Bunun haricinde iki yıllık turizm ve otelcilik ile ilgili bölümler açmayı da planlıyoruz. Turizmde Türkiye'de genel bir akademisyen yetersizliği var. Buradaki öğrencilerimizden bir isteğim var. Bir kısmı kendilerini akademisyenliğe göre hazırlasınlar. Yeni öğrencilerimizi yeni nesiller yetiştirsinler" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, törene katılanlara lokma ikramında bulunuldu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)