BİTLİS - Nüfusunun az iş imkânlarının kısıtlı olduğu Bitlis'te, okulların 3 aylık yaz tatiline girmesiyle birlikte en çok düşüş kırtasiyecilik sektöründe yaşanıyor. Yaz tatili boyunca piyasanın durgunluğundan şikâyetçi olan kırtasiyecilerin işleri, okulların başlamasıyla açıldı.

 

Okullara sayılı günler kala kırtasiyeciler, okullar için gerekli olan her türlü araç ve gereçleri işyerlerinde bulundurarak hazırlıklarını tamamladı. Okulların kırtasiye ihtiyaçları için hazır olduklarını belirten kırtasiyeci Engin Varol, "2013-2014 eğitim ve öğretim yılı başladı. Bizler de bu eğitim ve öğretim yılı için gerekli olan tüm araç ve gereçleri işyerlerimizde bulundurarak müşterimizin hizmetine sunuyoruz.

 

Bitlis ilimiz nüfus bakımında küçük bir yer olduğundan dolayı yaz tatilinde okulların kapanmasıyla birlikte satışlarımızda büyük bir düşüş yaşanıyor. Yaz tatili boyunca bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Okulların başlamasıyla tekrar işlerimizde canlılık başlıyor. Hem sınavlara hazırlanan öğrenciler için eserler bulunduruyoruz.

 

Hem de okullar için gerekli olan her türlü kırtasiye malzemesini en uygun fiyatlarla halkımızın hizmetine sunuyoruz. Üniversitenin de ilimizde açılması biz kırtasiyecilerin işlerini daha da artırdı. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının tüm halkımıza, öğrencilerimize, velilerimize ve ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)