MERSİN - Mersin`de annesinin evinde uğradığı şiddet nedeniyle beyin kanaması geçiren ve 13 gündür Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi gören 9 yaşındaki kız çocuğu Nazar Yıldız`ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.
 
Alınan bilgiye göre, 2 yıl önce anlaşmazlık nedeni ile boşanan Hüseyin Yıldız ve Serap Aldırmaz`ın tek çocuğu olan 9 yaşındaki Nazar Yıldız`ın velayetini mahkeme kararı ile alan baba Hüseyin Yıldız, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılınca küçük kız annesine teslim edildi.
 
Bir süre annesinin yanında kalan Nazar Yıldız, vücudunun büyük bölümünde, darp kaynaklı morluklar ve çürükler olduğu halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.
 
Hastanede yapılan ilk müdahalede Nazar Yıldız`ın şiddetli darbelere bağlı olarak beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne Serap A. ve beraber yaşadığı Ayhan A`yı gözaltına aldıktan sonra yapılan ilk sorgulamanın ardından anne Serap A, serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Ayhan A. ise tutuklandı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)