MANİSA - Yüksek Planlama Kurulu'nun kararıyla Manisa'ya 3 milyon 600 bin TL ek KÖYDES ödeneği tahsis edildi. Yeni gelen ödenekle birlikte 2013 yılında Manisa'ya 10 milyon 591 bin TL ödenek tahsis edilmiş oldu.

 

Söz konusu YPK Kararı gereğince Manisa Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında İl Tahsisat Komisyonu İl Genel Meclisi Salonu'nda toplandı. Manisa İli 2013 Yılı KÖYDES Uygulamaları ve KÖYDES Ek Yatırım Programı Toplantısına Vali Savaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mesut Eser, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'a vekaleten İbrahim Onaylı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürü Hilmi Yoldaş, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erol Tuncel, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Fevzi Demir ile Tarımsal Hizmetler Müdürü Mehmet Çelebi katıldı.

 

Toplantıda uygulayıcı birimler bazında aktarılan ödeneklerin kullanılması için hazırlanacak program görüşüldü. KÖYDES ek ödeneği ile içme suyu, yol, tarımsal sulanma ve atık su işleri projelendirilecek olup, öncelikle halihazırda susuz olan üniteler ile birinci derece öncelikli ham - tesviye niteliğinde olan köy yollarına ait projeler programa alınacak.

 

Daha önce Manisa'ya 16.04.2013 tarih ve 2013/2 sayılı YPK Kararı ile 6 milyon 991 bin TL ödenek tahsis edilmiş ve 83 adet içmesuyu, yol, tarımsal sulama ve atıksu konularında iş programa alınmıştı. (Ramazan Sındıaç - İLKHA)