BATMAN- Batman Çevre Gönüllüleri Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen kentteki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve ilgili kamu kurum yetkilileri, son zamanlarda yoğun bir artış gösteren anız yangınlarının önlenmesi ve bu kapsamda geliştirilebilecek tedbirler ile alakalı görüş alışverişinde bulundular.

 

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği binasında toplanan yetkililer, anız yangınları önlemeye yönelik fikir ve görüşlerini dile getirdiler.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Batman'da son bir aydan beri anız yangınlarının söz konusu olduğunu belirterek, "Anız yangınlarında çevre kirliliği söz konudur. Buna ilişkin kamuoyunda ciddi anlamda sıkıntılar var. Batman'daki kurumlar ve STK'lar olarak önlemler almak, çözüm yollarını araştırmak için bir toplantı yapacağız. Anızların yakılması ilgili bir mücadele var ancak bunlar yetersizdir. Yetersiz olduğu için gerçekten de Batman'da nefes almak biraz güç olmuş." dedi.

 

Kavuş konuşmasının sonunda, kısa vadede anız yangınlarını önlemek için neler yapılabilecekse her türlü girişimde bulunacaklarını kaydederek, "Eylemse eylem, basın açıklamasıysa basın açıklaması, ilgililer hakkında suç duyurusuysa suç duyurusu… Ne gerekiyorsa burada verilecek olan karar doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-Yasir Oğuz-İLKHA)