BATMAN - Batman merkeze bağlı Memur Sen TOKİ Mehmet Akif İnan İlkokulu taşıma merkezinde 42, Yaylıca (Dırbésa) köyü İlkokulu taşıma merkezinde 72 ve Oymataş köyü Şeyh Çoban (Şırıké) mezrası İlkokulu taşıma merkezinde 50 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.


Dağıtılan dürüm ve ayrandan zehirlendikleri ileri sürülen toplam 164 öğrenci, Özel Farabim ile Batman Kadın ve Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.


Çocukların tedavi gördüğü hastanelere giden İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, hastane yetkililerinden ve doktorlardan çocukların durumları hakkında bilgi aldı.


Rahatsızlanan çocuklarla teker teker ilgilenen Akboğa, öğrencilere ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. 3 taşıma merkezinde 164 öğrenciye yemek dağıtıldığını belirten Akboğa, olayla ilgili gerekli incelemenin başlatılacağını ve yemek numuneleri için Tarım İl Müdürlüğü'ne de bilgi verildiğini söyledi.


Hastane yetkililerinden aldığı bilgiyi paylaşan Şerif Akboğa, hastalanan öğrencilerin durumunun kontrol altına alındığını ve hayati tehlikesi olan öğrencilerinin bulunmadığını ifade etti.


Milli Eğitim Müdürlüğü, ayrıca çocukların taşındığı tüm köylere servis araçları göndererek ailelerin sorunsuz ve hızlı bir şekilde hastanelere ulaşmasının sağladı.


Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar da hastanelere giderek bilgi aldı. (Mehmet Mikyas/Cevher Ekinci-İLKHA)