BATMAN-Batman Mesleki Eğitim Derneği tarafından hazırlanan "Konutlarda Elektrik ve Doğalgaz Uygulamaları" konulu ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezliğince desteklenmeye uygun görülen Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) projesi Almanya'nın başkenti Berlin ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da uygulandı.

 

Amsterdam ve Berlin'deki çalışmaya katılan 25 kişi proje kapsamında, Özelde Berlin ve Amsterdam'ın genelde Hollanda ve Almanya'nın konutlardaki elektrik ve merkezi ısıtma sistemlerinin, üretim, uygulama ve nihai tüketiciye kadar olan tüm süreci inceleyip çalışmalarda yer aldılar.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı Ali Sayış, Çalışmanın Batman için örnek teşkil ettiğini, edinilen bilgi, tecrübe ve kazanımların projemizin konusuna paydaş olabilecek kurumlara hem dijital ortamda hem de dökümasyon olarak paylaşacaklarını belirtti. Projenin sağlıklı yürütülmesi için emeği geçen başta mülki amirlere, proje ekibine, proje koordinatörüne ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Sayış; bundan sonra kamu kuruluşları, meslek odaları, işletme ve STK'ların projeler için ihtiyaç duydukları durumlarda kendilerine memnuniyetle rehberlik edip yardımcı olacaklarını söyledi. (Yasir Oğuz-İLKHA)