DİYARBAKIR - Sur ilçesi Gazi Caddesi Nebi Camii önünde kurulan stantta, Ulu Camii ve Hz. Süleyman gibi dini mekânlara ziyarete gelen bazı bayanların uygun bir şekilde giyinmesi için imza kampanyası başlatıldı.
 
İmza kampanyasını kendi aralarında karar alarak başlattıklarını belirten Ala İslam Çelik, Özgür Nazlı ve Murat Tutkal, herhangi bir STK veya kuruluş adına değil kendi aralarında böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, Diyarbakır Ulu Camii ve Hz. Süleyman gibi dini mekânları ziyarete gelen bazı bayan vatandaşların vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmelerinin dini mekânların maneviyatına uygun olmadığını dile getirdiler.
 
Ziyarete gelen bayanların uygunsuz bir şekilde giyinmelerinin ibadet eden vatandaşları rahatsız ettiğini belirten gençler, dar elbise giymelerinin ve başörtüsü takmayarak içeri girmelerinin ibadet eden vatandaşları rahatsız ettiğini ve tepki çektiğini kaydettiler.
 
Vatandaşların kılık kıyafetlerinin dini mekânlara uygun olmasını arzu ettiklerini söyleyen gençler son olarak, topladıkları imzaları Diyarbakır valisine vereceklerini ve ziyaret adabı kurallarının valiliğimizce karara bağlanıp uygulanmasını istediklerini vurguladılar. (Yakup Moğulgani - İLKHA)