Hamas Hareketi Liderlerinden  Usame Hamdan, '' El Kassam, ateşkes koşullarının uygulanmasında işgal tarafından işlenen ve bir kısmı dün meydana gelen ve bugün de tekrarlanan ihlaller nedeniyle ikinci grup mahkumun serbest bırakılmasını askıya almaya karar verdi ve Filistinlilerin vurulması ve şehit iddialarının yanı sıra kamyonların girişiyle ilgili ihlaller var ve şu anda bu ihlallerin giderilmesi için arabulucular aracılığıyla iletişim sürüyor. Gururlu halkımızın kararlılığı olmasaydı insani ateşkes ve esir değişimi anlaşması başarılamazdı.  İşgalciyi 150 esir kadın ve çocuğu serbest bırakmaya zorlamak El Kassam'ın kahramanlığının bir sonucudur. 

Modern çağın en ağır sayılan suçları Amerikan yönetiminin sorumluluğundadır. Her ne ad altında olursa olsun yabancı güçlerin katılımını öngören tüm tutumları kategorik olarak reddettiğimizi yineliyoruz. Halkımızın evlerine, bölgelerine dönme konusundaki ısrarı, onları yerinden etmeye yönelik projelerin boşa çıkarmıştır.

 Direnişin işgal esirlerine muamelesi ile işgal güçlerinin bizim esirlerimize muamelesi arasında büyük fark var. Arap ve İslam milletimizi özellikle ilaç, akaryakıt ve gaz alanında sürekli yardım hava köprüleri kurmaya çağırıyoruz. Dr. Muhammad Abu Salamiya liderliğindeki sağlık personelinin derhal serbest bırakılması için işgale baskı yapılması çağrısında bulunuyoruz.  Dünya ülkelerine her türlü destek ve yardımları yoğunlaştırmaya ve Gazze'ye sahra hastaneleri getirmeye çağırıyoruz.

Direniş güçlerinin  Irak , Lübnan ve Yemen'de yaptıklarını son derece takdir ediyoruz  '' dedi. 

Siyonist işgal rejimi arabuluculara "Kaçırılanlar bugün serbest bırakılmazsa gece yarısı saldırıya döneceğiz" mesajı gönderdi