GAZİANTEP - Partisinin Gaziantep İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye'nin bölgede savaş çığırtkanlığı yaptığını iddia ederek, "Türkiye dış politikada hiç olmadığı kadar çığırından çıkmıştır" dedi.


Komşusunun kanını dökmek isteyen tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Toprak, "G20 zirvesinde komşu kanı dökmek isteyen bir tek Türkiye var. G20'lerde her kes bu savaş olmasın diye gayret sarf ederken, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı ve Başbakanı komşusuna savaş açmak için lobi yaptı. Bu utanılacak bir şeydir" ifadelerini kullandı.


Türkiye haçlıları çağırıyor
Irak'ta bir buçuk milyon Müslüman kanı döküldüğünü, binlerce Müslüman kadına işgal askerleri tarafından tecavüze uğradığını hatırlatan Toprak, Türkiye'nin Müslüman kanı dökmek için haçlıları davet ettiğini söyledi. Toprak, "Biz nasıl çoğunluğu Müslüman bir ülkeyiz ki, bir Müslüman kanı dökülmesi için gidip haçlı seferi dediğimiz tolumdan 'gelin benim komşuma savaş açın' diyoruz" dedi.


Türkiye tarafından düşürülen Suriye uçağına ilişkin yöneltilen soruya cevap veren Toprak; "Biz bölgede tansiyonu düşürmek zorundayız. Savaş mecbur kalmadıkça yapıldığı zaman bir cinayettir, insanlık suçudur" dedi. (Şefik Mert-İLKHA)