İŞTE BAHSE KONU KARİKATÜR İLE İLGİLİ İNZAR`IN  AÇIKLAMASI

İSLAM KARDEŞLİĞİNİN PARATONERİ HÜSN-Ü ZANNA DAVET
Dergimizin bu ayki çocuk ekinde sehven yayınlanan ve bazı Müslüman ülkeler ile İslami hükümetleri rencide eden karikatürle ilgili olarak hem uyarılar hem eleştiriler ve hem de saldırılar yapıldı, yapılıyor.

Evvela şunu ifade etmek isteriz ki; söz konusu karikatürün dergide yer alması sadece editöryal bir yanlışlık dolayısıyladır. Karikatür alınırken sehven bayraklar görülmemiş ve sadece İslam ülkelerini parçalamaya çalışan emperyal devletlerin karikatürize edilmeye çalışıldığı zannedilerek derginin çocuk ekine konulmuştur.

Bunun sehven oraya konulduğunu İnzar’ın İslam hükümetleri ile Müslüman devletleri hakkındaki görüşüne vakıf olan her mü`min yakin ediyordur, etmelidir. Zira İnzar bugüne kadar, yönetimleri ihanet içerisinde dahi olsa, hiçbir Müslüman ülkeye “din düşmanı” tabirini kullanmış değildir. Sırf Müslüman halka hürmeten dahi olsa tavrı budur.

Ayrıca “Suriye konusunda birbirine saldıran Müslümanların Mısır konusunda yitirdikleri vahdetlerini sağladıkları” görüşünü dillendiren İnzar’ın, böyle bir karikatüre yanlışlıkla olmasa yer vermeyeceğini saldırı peşinde değil de hakikat peşinde olan her idrak sahibi bilir.

Üstelik karikatür Müslüman ülkelerin Mısır hakkındaki tavırları için değil, Suriye’de taraf olan ülkelerin Kahire’de yaptıkları toplantıda bazı ülkelerin emperyalist ülkeler adına hareket ederken bazılarının ise bağımsız hareket ettiğini ifade etmek maksadı ile Peyman Alishahi tarafından çizilmiştir.

Ama bütün mazeretleri bir kenara bırakıp beşeriliğimizden dolayı bizden sadır olan bu yanlıştan dolayı tüm mü`minlerden özür ve affımızı dileriz.

Allahu Teâlâ ‘Hafız’ ismi celili ile tüm mü`minleri hata ve yanlışlıklardan muhafaza etsin...
Amin…

İNZAR