VAN - 28 Şubat sürecinde kapılarına kilit vurulan İmam hatip orta bölümleri yeniden canlanıyor geçen sene uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi ile Van'da 6 noktada eğitim veren İmam hatip ortaokullar bu sene 10 noktada eğitim verecek.

 

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz eğitimciler, imam hatip okullarının genelinde olduğu gibi orta bölümlerine de yoğun bir teveccüh olduğunu belirterek, 7. ve 8. sınıflardan da yoğun geçiş yaşandığını ifade ettiler.

 

Özellikle ailelerin çocuklarının dini ve fenni ilimleri bir arada tahsil etmesini istediklerini belirten eğitimciler, aynı zamanda karma eğitimin de kaldırılması gerektiğinin altını çiziyor.

 

İmam hatip orta bölümlerinin açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden öğrenci velileri de ailelerin bu noktada duyarlı davrandıklarını belirttiler.

 

Öğrencilerini İmam hatip orta bölüme kaydettiklerini belirten velilerden Mahmut Bilici, tüm Müslüman aileler gibi kendilerinin de evde çocuklarına İslami ahlaka uygun bir eğitim verdiklerini belirterek, "Ama bu konuda yetersiz kaldığımızı düşünüyoruz. Bu anlamda imam hatipler çocuklarımızın gelişimi ve ahlaklarının oturması açısından oldukça önemli rol oynuyor. İnşallah imam hatiplerimizin içi de biraz daha doldurulursa çok daha hayırlı neticelere varacağımızı düşünüyorum. Son süreçte yapılan çalışmalar oldukça olumludur ancak yetersizdir" dedi.

 

İmam hatip orta bölümlerine olan talep karşılanmalı
Bu anlamda yetkililerin üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğine işaret eden Bilici, "İnşallah bu taleplerimiz göz önüne alınır ve buna cevap verilir. Yoğun talebe göre hazırlık yapılması gerekir. Bu noktada hem öğrenciler hem de öğrenci velileri tatmin olurlarsa bu daha da güzel olur" ifadelerini kullandı.

 

Torununu okula getiren Şefik Çelik ise artık çocuklarının büyüdüğünü bunun için torunlarını okula getirdiğini belirterek, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

İmam hatip orta bölümünü tercih eden öğrenciler de heyecanlı olduklarını belirterek Kur'an-ı Kerim'i, İslam'ı öğreneceklerini söylediler.

 

2. sınıfa geçtiğini ve okulunu çok sevdiğini söyleyen Nisanur Yıldız da, okulun ilk gününde tüm arkadaşlarına başarılar diledi. (Murat Dalgın, Nihat Bozkurt - İLKHA)