Mehmet Bozdaş

Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

"Ateşkes anlaşmasının duyurulması hakkında

Dirençli Filistin halkımıza olan bağlılığımız ve yılmaz ve direnen Gazze Şeridi'ndeki kahraman halkımızın kararlılığını güçlendirmeye yönelik sürekli çabalarımız doğrultusunda, yardım sağlamak, yaraları iyileştirmek ve Filistinlilere karşı muzaffer direnişimizin kararlılığını sağlamlaştırmak amacıyla.

Birkaç gün süren müzakerelerin ardından, Yüce Allah'ın yardım ve rehberliğiyle, dört gün sürecek bir insani ateşkes anlaşmasına (geçici ateşkes) varıldığını duyuruyoruz. Bu sonuç, Katar ve Mısır'ın ısrarlı ve övgüye değer çabalarının bir kanıtıdır. Bu anlaşmanın şartları şunları içerir:
* Her iki tarafın da yürürlüğe koyduğu ateşkes, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki tüm askeri eylemlerinin durdurulmasıyla sonuçlanacak.
* İnsani yardım, insani yardım malzemeleri, tıbbi yardım ve akaryakıt taşıyan tırların Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine girişinin yoğunlaştırılması.

İşgal tutuklularından 19 yaş altı 50 kadın ve çocuğun serbest bırakılması, işgal cezaevlerinde tutulan yine 19 yaş altı 150 kadın ve çocuğun halkımızdan kurtarılmasıyla karşılık buldu.
* Gazze'nin güneyinde dört gün boyunca hava trafiğinin yasaklanması.
* Gazze'nin kuzeyinde sabah 10.00'dan akşam 16.00'ya kadar günde 6 saat hava trafiğinin yasaklanması.

* Ateşkes boyunca insanların özellikle Salah Al-Din Caddesi boyunca hareket özgürlüğünün sağlanması, Şeridi'nin kuzeyinden güneyine doğru hareketin kolaylaştırılması

* Bu anlaşmanın şartları, halkımıza hizmet etme ve saldırılar karşısında onların fedakarlıklarını, acılarını ve endişelerini her zaman göz önünde bulundurarak kararlılıklarını güçlendirme vizyonuyla formüle edildi.

Bu ateşkes anlaşmasının tesis edildiğini duyururken, muzaffer Tugaylarımızın ve tüm direniş hareketlerinin, işgal ve saldırganlık püskürtülene kadar halkımızın koruyucu kalkanı ve savunucusu olarak varlığını sürdüreceğini önemle vurguluyoruz. Halkımıza fedakarlıklarına, kanlarına, sabrına, metanetlerine ve kurtuluş, özgürlük, hakların restorasyonu ve Allah'ın izniyle başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki emellerine sarsılmaz bir sadakat sözü veriyoruz. Salih şehitlere, şerefli yaralılara ve kahraman tutsaklara selam olsun.

İslami Direniş Hareketi - Hamas"