MERSİN- Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) dersler başladı. Tatilin bitmesiyle birlikte, kampus hareketlenmeye başladı ve yaklaşık 3 bin 300 öğrenci yoğun bir döneme girdi.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yeni akademik yılın hayırlı olması dileklerinde bulundu ve yoğun bir sürecin başladığını söyledi. Ortak zorunlu yabancı dil, ortak zorunlu bilgisayar ve hazırlık sınıfı muafiyet sınavlarının tamamlandığını ve öğrencilerin yeni döneme başladığını söyleyen Acar, gerek bilimsel, gerek sosyal, gerekse kültürel ve sanatsal açıdan bu yıl da önemli etkinlikler yapılacağını ifade etti.

Önemli konferanslar ve paneller gerçekleştirilecek
Her yıl kültürel ve bilimsel etkinliklerin sayısını belirgin düzeyde arttırdıklarını ve içeriklerini genişlettiklerini ifade eden ASÜ Rektörü, "Bu yıl da ülkemiz ve şehrimiz için faydalı olacağını düşündüğümüz önemli konferanslar, seminerler, paneller ve toplantılar gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz derslerde olduğu kadar kültürel ve sosyal etkinliklerde de öğrenimlerini sürdürecekler. Alanında önemli bilim insanları, yazarlar ve akademisyenler yıl içinde üniversitemize gelerek öğrencilerimizle buluşacaklar." dedi.(İLKHA)