BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, hastanenin diyabet polikliniğindeki hemşirelerin diyabet hastalarına yapmış olduğu diyabet bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının bölgede en iyi çalışma olarak seçildiğini söyledi.

 

Tuna, Güneydoğu bölgesinde Diyarbakır'da yapılan 'Diyabet Hemşireleri Toplantısı'nda Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin diyabet polikliniğindeki hemşirelerin diyabet hastalarına günlük yapmış olduğu diyabet bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının bölgede en iyi çalışma olarak seçildiğini ifade etti.

 

Bölgede örnek seçilen birim
Çalışmalar sonucunda aldıkları takdir ile ilgili konuşan Diyabet Poliklinik Hemşiresi Sultan Tufan, "Güneydoğu bölgesinde diyabet çalışmaları arasında çalışmaları en çok beğenilen ve örnek seçilen Batman Bölge Devlet Hastanesi diyabet birimi olarak takdir aldık. Yaptığımız çalışmalar tablolarımızla birlikte hastalarımıza hem görsel hem de eğitimlerimizi uygulamalı olarak veriyoruz. Hap kullanan hastalarımıza tabletleri göstererek tariflerini yapıyoruz. Kod hataları yapılmışsa onları gidermeye çalışıyoruz. Hizmetlerimizi en iyi şekilde sunduk ve o yüzden hastalarımıza yönelik iyi bir çalışma olarak takdir aldık. Bastırdığımız broşürleri gelen tüm hastalara veriyoruz. Her gelen hastaya takip çizelgesi vermekteyiz. Hastalarımıza görsel olarak ayak bakımlarını da anlatmaktayız" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)