Gazze'de 3 haftada öldürülen çocuk sayısı dünyada son 4 yıldaki çatışmalarda öldürülen çocuk sayısını aştı.

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim sabahından bu yana işgal rejimi tarafından Filistin'e yapılan saldırılarda şu ana kadar 5 bin 500'ü çocuk çocuk, 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 binden fazla kişi şehid edilirken 30 binden fazla kişi de yaralandı.

Şehid ve yaralılarının büyük çoğunluğunun kadın ile çocuklardan oluştuğu katliam görüntülerine ekranlardan şahit olan çocuklar, duygularını İLKHA muhabirlerine paylaştı.

"Müslüman birinin katil siyonistlerin mallarını almaması gerekiyor"

Erdal Efe Yılmaz

Erdal Efe Yılmaz, "Buraya gelme amacım işgalcileri protesto etmek ve onları durdurmak için elimizden geleni yapmak. Elimizden fazlası gelse yine yaparız. Gerekirse oraya savaşa da gideriz ama şu anda elimizden bunlar geliyor. Burada protesto etmek ve Filistin halkına bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Müslüman birinin katil siyonistlerin mallarını almaması gerekiyor. Alanları da uyarıyoruz. Boykot listemiz her evde var. Aldığımız eşyaların parası oraya kan olarak, silah malzemesi olarak gidiyor, bizim bu katliama destek vermemiz gerekiyor." diye belirtti.

"Bizim yaşımızda orada çocuklar ölüyor"

Hamza Çöklü

Hamza Çöklü, "Ben Allah rızası için buradayım. Bizim yaşımızda orada çocuklar ölüyor. Bunun için buraya geldik. Burada yağmur değil kıyamet de kopsa buraya yine geleceğiz. Buna karşı susmayacağız. Bizim gibi çocuklar buraya gelmeye devam edecek. Bunu unutmasınlar, onlar terör devletidir. Biz Allah'ın izniyle galip geleceğiz. Merak etmesinler Allah onların (Müslümanların) yanındadır." dedi.

"Yeni doğmuş çocuklar ölüyor"

İshak Morboncuk

İshak Morboncuk, "Buraya Filistin için, Gazzeli çocuklar için geldim. Şu an savaş oluyor ve bebekler, yeni doğmuş çocuklar ve 5-6 yaşındaki çocuklar ölüyor, o yüzden buradayım. Müslümanlara destek vermek için geldim. Ebu Ubeyde'ye selam vermek,  Aksa Tufanı'na selam vermek için geldim." şeklinde konuştu.

"İşgalciler yenilecek"

Mahmut Akgün

Mahmut Akgün, "Filistin'e destek için geldim. Filistin'deki o bebekler ölmesin, o bebekler yaşasın. İşgalciler yenilecek. Hıristiyanlar, Yahudiler, bunların hiçbiri kazanamayacak. Müslümanlar, Allah'a inanır. Allah herkese güç verendir. Allah'ın 'Kudret ve Kadir' ismi vardır. Allah en güçlüdür ve Müslümanlara güç verendir. Kimmiş o Müslümanlara karşı gelen? Müslümanlara karşı gelenler hemen ölür. Hiçbiri duramaz, onlar (işgalciler) cennete giremeyecekler, onlar ahireti bilmiyorlar, ahirete geldiklerinde cehennemde bir bir yanacaklar." ifadelerini kullandı.

"Elimde olsa oraya giderdim ama gidemiyorum"

Muhammed Koç

Muhammed Koç, "Buraya Gazze için geldim. Onların yerinde olsam çok kötü olurdum. Elimde olsa oraya giderdim ama gidemiyorum. Bir eşya alınca barkoduna bakıp öyle alıyorum. Abimle birlikte gazete gibi bir şey hazırladık, üstüne 'israil malıdır, dikkat her alım bir ölümdür' diye yazdık, duvarlara asıyoruz." dedi.

"Biz Selahattin Eyyubi'nin çocuklarıyız ve onun yolunda ilerliyoruz"

Musab Talha Kaya

Musab Talha Kaya, "Buradan Filistin'e, Mescidi Aksa'ya, oradaki Kassam Tugayları'na, bütün Müslümanların üzerine selam olsun. Filistinli kardeşlerimiz için buradayız. Filistinli kardeşlerimiz için toplanmışız. Başka ülkelerde de bizim gibi toplanmışlardır. Şu an elimizden gelen bunlar. Biz Selahaddin Eyyubi'nin çocuklarıyız ve onun yolunda ilerliyoruz. Allah Resulü'nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yolundan gidiyoruz. Eminim ki buradaki bütün kardeşlerim de benimle aynı duyguları paylaşıyordur. Biz gerekirse buradan savaşa da gideriz, gerekirse de oradaki işgalci israillerin soyunu kuruturuz." şeklinde konuştu.

"Yahudilerin mallarını boykot etmemiz gerekiyor"

Yusuf Kerem Ayaydın

Adana'dan programa katılan Yusuf Kerem Ayaydın, "Adana'dan gelmemizin başlıca sebebi Filistin'deki, Gazze'deki mazlumların yanında olduğumuzu belli etmek içindir. Siyonistlerin, yahudilerin, işgalcilerin karşısında olduğumuzu da belirtmek için bir kez daha burada toplandık. Biz boykot uyguluyoruz. İşgalci yahudilerin mallarını boykot etmemiz gerekiyor ve ediyoruz da. Bunun için kendi mallarımızı da üretmemiz gerekiyor. İşgalcilerin mallarını almamamız, onların kurşunlarına bir kurşun da bizim eklememiz ve oradaki mazlumların yanında olmamız lazım." diye belirtti. (İLKHA)