BİNGÖL - Bingöl merkez ile Ilıcalar beldesi arasında yapılan yol çalışmalarının yanlış ve kuralına göre yapılmadığını iddia eden belde halkı, yolun biran önce düzeltilmesini istedi.

Yolun doğru yapılmadığını savunan eski belediye başkanı Maruf Günerigök, "Benim bildiğim başka yerde bir yol yapılınca ikinci bir yoldan geçit verilir sonra devam edilir. Buna da biz eyvallah diyoruz. Fakat şu anda arkamdaki virajı görüyorsunuz. Burası en fazla kaza olan yerdir. Buranın istimlaki da yapılmıştır. Defalarca söyledik. Burası beldedir. Yolun altında bir mahallemiz vardır. Buranın düzgün yapılması için defalarca başvurduk. Ama bu sorunumuzu çözmediler. Burası virajsız da yapılabilirdi." ifadelerini kullandı.

"Ne rampalar düşürülmüş, ne de virajlar kesilmiş"
Karayollarına gittiklerinde 'bu teknik bir konudur' denilerek şikayetlerinin geçiştirildiğini dile getiren Günerigök, "Burası en fazla kaza olan yerdir. Normal bir greyder operatörü bu yolu daha düzgün yapardı. Ne rampalar düşürülmüş, ne de virajlar kesilmiş. Yolun durumunu herkes de görüyor zaten. Karayolları bölge müdürlüğü bunu kabul ediyor. Ama ya müteahhitlerden çekiniyorlar ya da projedeki yanlışlığın çıkmasını istemiyorlar. Tozu da kabul ettik. Fakat bu virajların bir an önce düzeltilmesi lazım. Beldemiz içinde bir aydınlatma şeridinin ve bu noksanlıkların bir an önce giderilmesini istiyoruz. Aydınlatma yok. Bir köyde böyle bir çalışma olmaz. Burada yerinde bir kavşak istiyoruz." dedi.

"Bu yolun yapılması için birilerinin ölmesini mi bekliyorlar"
Beldelerinde yapılan yolun keyfi bir şekilde yapıldığını ileri süren merkez Mahalle Muhtarı Ahmet Katık Bahadır, tepkisini şöyle dile getirdi: "Kamulaştırma yapılırken orda görünen binanın yanında temel vardı. 240 bin lira devlet tarafından ödendi. Binayı yıktılar ama maalesef virajı düzeltmediler. Devlete ek bir külfet çıkardılar. Yolu revize ederken düzelteceklerini söylüyorlar. Biz de madem düzelteceksiniz yazık değil mi devlete neden bu duvarı yolun ortasına yaptınız en azından şimdi düzeltin. Yaptığınız bu virajdan dolayı karşıdan gelen araç buradaki yayayı göremez. Yolun üst kısmında 50 hanelik mahalle var. Oradaki öğrenciler yolun alt kısmındaki okula gelecekler. Burada defalarca kaza meydana geldi. Daha dün Kaza oldu. 18 yaşındaki bir genç arabanın altında kaldı. Buranın yapılması için birilerinin ölmesini mi bekliyorlar."

"Bu tehlikeli virajların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz"
Katık Bahadır, "Bölge müdür yardımcısı Behçet Beye bu duvarın niye yolun ortasına geldiğini sordum. Karşıdan gelen araçlar birbirini göremez ve kışın buzlanma da daha kötü olur dedim. Bu virajların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Mahallemizin giriş yolları tehlikelidir. Bir kaç defa manevra yapmak zorunda kalıyoruz. Yarın buzlanmada daha tehlikeli olur. Sayın başbakanımızdan çok memnunuz. Ondan ricamız bir an önce bu sorunlarımız için gerekli yerlere talimat vermesidir." diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)