Siyonist rejim Şifa hastanesini zorla tahliye etti. Yetkili'' Prematüre bebekler halen hastanede ve bunlarla ilgili olarak Kızılhaç ile temas halindeyiz. Yaralıları duyuyoruz, onlara yardım edemiyoruz, insanlar ölüyor. 120 yaralı ve 5 doktor hâlâ Şifa kompleksinde. Şimdi güneye doğru gidiyoruz ve manzara berbat.'' ifadelerini kullandı. 

Gazze Hastaneleri Genel Müdürü el Cezire'ye yaptığı açıklamada,  "İsrail, hasta ve yaralıları El Şifa Kompleksi'nden çıkarmaya zorladı, 6 diyaliz hastası hayatını kaybetti. İsrail ordusu tarafından Şifa Tıp Kompleksi'nden atılan onlarca yaralının, yolda hayatını kaybetmesini bekliyoruz." dedi.

Gazeteci Khader Al-Zaanoun,  ''İşgalci, El Şifa Hastanesi'nde yürüyebilen tüm yerinden edilmiş ve yaralıları ve sağlık personelinin çoğunu zorla tahliye etti. Yaklaşık 450 hasta kaldı ve biz şu anda yaklaşık 5.000 kişiyiz. Wahda Caddesi'nden Salah Al-Din Yolu'na doğru kilometlerelerce yürüdük'' dedi

Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma El Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırının durdurulması için müdahale etme çağrısında bulundu.