Gazze

HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet el-Rişk yaptığı açıklamada, tüm yaşananlara rağmen, "Filistin halkına, İslam ümmetine ve dünyanın özgür halklarına" bir mesaj vermek istediklerini belirterek şunları kaydetti: "Halkımız kararlı ve sabırlı kalacaktır; topraklarından ayrılmayacak ve onları topraklarından çıkarmaya yönelik her türlü planı reddedecektir. Kahraman direnişimiz, Aksa Tufanı'nı tüm cesaretiyle, bilgeliğiyle ve yeteneğiyle kontrol ediyor. Ayrıca düşman ordusunun ve askerlerinin dizginlerini elinde tutmaya devam ediyor. Halkımıza vesayet dayatmaya yönelik tüm girişimler başarılı olmayacaktır. Gazze toprağı, tüm Filistin toprakları gibi özgür ve bağımsız, bir okul, kahramanlığın, azmin ve gururun simgesi olacaktır. Halkımız teslim olmayı, yenilgiyi bilmez; ya galiptir, ya galip!" (İLKHA)

DSÖ:

Gazze'de 10 Dakikada

1 Çocuk Öldürülüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor" dedi.

Haber Merkezi

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Birleşmiş Miller Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) New York'taki BM Genel Merkezinde yaptığı konuşmada "Sahadaki durumu anlatmak imkânsız. Hastane koridorları, yaralılar, hastalar ve ölmek üzere olanlarla tıka basa dolu, morglar dolup taşıyor. Anestezisiz ameliyatlar yapılıyor. On binlerce yerinden edilmiş insan hastanelere sığınıyor. Aşırı kalabalık okullara sıkışan aileler, yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor." dedi.

Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze'de 10 bin 800'den fazla insanın şehid edildiği, bunların neredeyse yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu bilgisini paylaşan Ghebreyesus, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. 1,5 milyon kişi yerinden edildi ve sığınabilecekleri bir yer arıyor. Ama hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil." ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde insanların giderek daha küçük bir alana sıkıştırıldığı için salgın hastalık riskinin arttığını belirten Ghebreyesus, Gazze'de her gün 180'den fazla kadının doğum yaptığını, 9 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü, kalp, diyabet ve hipertansiyon hastası 350 bin hastanın bulunduğunu vurguladı. Ghebreyesus, sözlerini "Bu kriz, Güvenlik Konseyi'nde reform yapılmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Üye devletler, özellikle de 5 daimi üye bu ihtiyacı ciddiye almalıdır. Güvenlik Konseyi'nde reform yapın." ifadeleriyle tamamladı.  ((İLKHA)

İslam İşbirliği Teşkilatı

Gazze Gündemiyle Toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin liderleri, işgalci katillerin 36 gündür saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi için dün olağanüstü toplandı. İİT'ye üye 57 İslam ülkesinin liderleri ve hükümet başkanları, işgalcilerin Filistin halkına saldırılarını ele almak üzere dün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde bir araya geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin de katıldığı zirvede yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir teatilerinde bulunuldu. Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması ve ateşkes konusu görüşüldü.