HAMASI yok etmeye odaklandıklarını, tüm rehineleri eve getirmek için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten işgalci Hagari, Gazze Şehri'nin kuşatmasını tamamladıklarını iddia etti.

İşgalci çetenin kayıpları hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Hagari’nin bunu gizlemek için özel çaba sarf ettiği dikkat çekti. Siyonist iddialara cevap veren Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, "Gazze, israil için tarihin laneti olacak." dedi.

İŞGALCİLERİN KAYIPLARI AÇIKLANANDAN ÇOK FAZLA

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de ölen siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin sayısının, açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Al Jazeera televizyon kanalında yayımlanan sesli mesajında, "İşgalin ölü sayısı, düşmanın açıkladığından çok daha yüksek" dedi.

"Şu ana kadar işgalcilerin bir tank taburunu imha ettik, birçok düşman askerini öldürdük ve yaraladık." diyen Ebu Ubeyde, "Düşman hatlarının gerisine sızıp onlara sıfır noktasından saldırmayı başardık. Bu akşam Gazze Şehri'nin kuzeybatı bölgesinde bir karşı saldırı gerçekleştirerek 6 tank ve 2 personel taşıyıcıyı imha ettik." ifadelerini kullandı.

"İşgalcinin ölü sayısı, düşmanın açıkladığından çok daha yüksek" diyen Ebu Ubeyde, "Düşmanın, Tiger personel taşıyıcı aracı ilk atışımızda roketlerimizin önünde düştü. Gazze'yi siyonist oluşum için tarihin laneti haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

ÇATIŞMALARDA ÖLEN YAHUDİ ASKER SAYISI YÜKSELİYOR

İşgal ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nde her ne kadar rakamları gizlemeye çalışsa da 4 askerinin daha öldüğünü duyurdu.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında çıkan çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana ölen İşgal askeri sayısının 23'e yükseldiği iddia edildi.

Açıklamada, Gazze'deki çatışmalarda önceki gün 4 İşgal askerinin öldüğü, 2'sinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

HAMAS'tan "Gazze kuşatıldı" açıklamasına cevap:

SİYAH ÇANTALARLA DÖNECEKLER

Gazze ve içindeki insanlara karşı vahşi bir saldırı başlatan Siyonist askerler ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Dış basına konuşan HAMAS’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalcilerin evlerine "siyah çantalarla" döneceklerini belirtti.

"DİKEY GELİP YATAY GİDİYORLAR"

İşgal Ordusu sözcüsü, Barak Tümeni'ne bağlı 53. Tabur komutanı bir yarbayın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda öldürüldüğünü duyurdu.

İşgal medyası, öldürülen komutanın İşgal ordusunda Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen en yüksek rütbeli komutan olduğunu söyledi.

İşgal ordu sözcüsü daha önce, Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana 332 asker ailesine çocuklarının öldürüldüğüne dair bilgi verdiğini, ayrıca 242 aileye de çocuklarının Gazze'de esir olduğunu bildirdiğini söyledi.

İşgal ordusu, direniş destanı “El Aksa Tufanı”nda öldürülen İşgal askerlerine ek olarak, güçlerinin Mescid-i Aksa'ya sızma girişimlerinin başlangıcından bu yana Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalar sırasında 24 askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Amerikan gazetesi "Washington Post", bu ölü sayısının, "israil"in 2014'te Gazze'ye karşı başlattığı ve bir buçuk ay süren savaşın tamamındaki ölü sayısının dörtte birine yakın olduğu yorumunu yaptı

Batı Yaka’da şehid sayısı 138

Siyonist işgal güçleri Gazze'nin yanı sıra Batı Yaka'da da Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam eden siyonistler, işgal altındaki Batı Şeria'da da katliamı sürdürüyor.

Son yıllarda Batı Şeria'daki saldırılarını artıran işgalciler, 2023 yılında katliamları zirveye çıkardı.

7 Ekim'den önce yaklaşık 210 Filistinliyi öldüren İşgalcilerin saldırıları bu tarihin ardından daha da hızlandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı başından bu yana İşgalcilerin Batı Yaka'da öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 340'a yükselirken 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı ise 138 oldu.

Katliamlarda İşgal güçlerinin yanı sıra silahlı terörist Yahudi yerleşimciler de yer alıyor.