Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Rabia Meydanında "Seccadeni Al Gel" sloganıyla Filistin'e destek programı düzenlendi.

Programa katılan vatandaşlar, gruplar şeklinde slogan atarak alana geldi.

Kılınan yatsı namazıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda, sinevizyon gösterimi izletilmesinin ardından çocuklar, Kudüs ile ilgili şiirler okudu.

Program, STK başkanlarının konuşmalarıyla devam etti.

"Savaşan bir devletin kesinlikle hedef almayacağı şeyler vardır"

Avukat Emin Güneş

Programda konuşan Avukat Emin Güneş, "Savaşın da bir hukukunun olduğunu, Uluslararası Ceza Hukukunda savaş hukuk kuralları olduğunu bilmemiz lazım. Uluslararası Ceza Hukukuna göre savaşan bir devletin kesinlikle hedef almayacağı şeyler vardır; siviller, okullar, hastaneler, fırınlar, ibadethaneler, altyapı tesisleri ve toplu soykırım bir de kimyasal ve nükleer benzeri silahların kullanılmaması, yani toplu katliam oluşturacak silahların kullanılmaması… Bakıyoruz israil siyonist rejimi adeta bu suç maddelerini önüne koymuş tek tek her birini ihlal ediyor." dedi.

"siyonistlerin leşleri cehennemi boylayacaktır"

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ise yaptığı açıklamada, "Müslümanlar olarak bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Allah'ın izniyle bu kardeşlerimizin hepsi cennette ağırlanacaktır. Melekler onları cennette ağırlayacaktır ama siyonistlerin leşleri cehennemi boylayacaktır. 19 gün boyunca her gün Gazze ile görüşüyorum ama bugün görüşmeyi sağlayamadık. Bir TV muhabiri Gazze sınırına yayın yapıyordu. Diyor ki 19 günün toplam bomba sayısından daha fazlasını siyonistler son 2 saatte kullandı." diye konuştu.

"Batı medeniyeti iflas etmiştir"

HÜDA PAR GİK Üyesi Lokman Yalçın

HÜDA PAR GİK Üyesi Lokman Yalçın, "20 gündür Gazze ateş altında. 7 Ekim'den bu yana dünya tarihinde görülmemiş bir vahşet, bir soykırım, bir yok ediliş var. Bütün dünyanın gözü önünde bu cereyan etmektedir. Gazze savaşı bize şunu göstermiştir; Batı medeniyeti iflas etmiştir. BM hükmünü kaybetmiştir. Hiçbir hükmü kalmamıştır. Ne kadar insan hakları beyannamesi, derneği, platformu varsa hepsi kaybetmiştir, hükmünü yitirmiştir." ifadeleririni kullandı.

"Yahudiler hakkında Allah 'Peygamberleri öldüren Yahudiler' diye söylüyor"

Araştırmacı Yazar Nezir Tunç

Peygamber Sevdalıları adına açıklamayı okuyan Araştırmacı Yazar Nezir Tunç ise "Değerli Müslümanlar karşımızdaki düşman yani siyonistler, Yahudiler hakkında Allah 'Peygamberleri öldüren Yahudiler' diye söylüyor. Bu siyonist çete tarihleri boyunca Zekeriya Aleyhisselam'ı testere ile ikiye bölen, Yahya Peygamberi başlarını gövdesinden ayıran, Hazreti Musa Aleyhisselam'a ihanet eden ve tarihleri ihanetlerle dolu olan bir topluluktan bahsediyoruz." diye belirtti. (İLKHA)