Yapılan açıklamada ele alınanlar şöyle;

Hamas Heyeti işgal rejimi'in Gazze'ye Saldırganlığını Durdurmak İçin Moskova'da Görüşmelerde Bulundu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'tan Dr. Grubun Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Abu Marzouk, perşembe günü Rusya Devlet Başkanı'nın Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Moskova'daki genel merkezinde bir araya geldi.

Hamas heyetinde Dr. Siyasi Büro üyesi Bassem Naeem, hareketin Moskova'daki temsilcisiyle birlikte. Görüşmelerde işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırganlığı ve ABD ve birçok Batılı ülke tarafından desteklenen işgal rejimi suçlarını durdurma stratejileri üzerinde duruldu.

Hamas heyeti, Filistin halkının özgürlük, kendi kaderini tayin etme ve geri dönüş hakkı haklarını yineledi. Ayrıca işgal rejiminin işgalini her türlü yola başvurarak geri püskürtme ve direnme hakkını da vurguladılar. Heyet, işgal rejiminin sivillere yönelik zulmünün, işgal rejimi ordusunun 7 Ekim'de neden olduğu askeri yenilgiler ve güvenlik aksaklıkları gerçeğini gölgelemeyeceğine dikkat çekti.

Heyet ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutumunu da memnuniyetle karşıladı ve Rus diplomasisinin aktif rolünü kabul etti. işgal rejimi ordusunun Filistin halkına karşı uyguladığı soykırımı durdurma konusunda uluslararası toplumun sorumluluk üstlenmesinin önemini vurguladılar.

Bay Bogdanov ise ülkesinin Filistin halkının haklarına verdiği desteği dile getirdi ve Rusya'nın ilgili taraflarla ateşkes sağlanması, sınır geçişlerinin yeniden açılması ve abluka altındaki Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasının kolaylaştırılması yönündeki çabalarını ele aldı."

Resmi web sitesi - Hamas hareketi