Gazze hükümeti medya ofisi ile Sağlık Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'deki şehit sayısına ilişkin, " Filistinlilerin ne kadar insanın öldüğüne ilişkin olarak söylediklerine inanmıyorum" ifadelerine tepki gösterdi.

"Açıklamalar, Nazi-israil işgaline sınırsız destek verdiğine bir kanıttır"

Medya ofisinden yapılan açıklamada, Biden'ın bu söylemlerinin, işgali Filistin halkına karşı daha fazla suç ve katliam işlemeye teşvik eden Amerikan politikasının bir parçası olduğuna ve Amerika'nın, bu saldırganlığın başlangıcından bu yana Nazi-israil işgaline sınırsız destek verdiğine bir kanıt olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Amerikan Başkanı, ölü sayıları ve genel insani durum raporlarının yalnızca resmi Filistin yetkilileriyle sınırlı olmadığını, uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından da sunulup desteklendiğini ve bunların Sağlık Bakanlığı aracılığıyla açıklananlarla tamamen tutarlı olduğunu görmezden geliyor." denildi.

Biden'ın, ayrıca işgal suçlarının ve katliamlarının Amerikan yapımı silahlar ve mühimmatlar ile gerçekleştirdiğini görmezden geldiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu açıklamaların dünyayı gözü önünde gerçekleşen vahşeti gizleme çabaları olduğu kaydedildi.

Şehitlerin sayısının çok iyi incelendiği, hatta enkaz altındaki kayıp kişilerin şehitler arasına dahil edilmediği ifade edilen açıklamada, "Yakınlarına bilgi verilmeden defnedilen şehitlerin varlığı dahi şehit sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu gösteriyor." denildi.

Açıklamanın devamında, "Biden'ın tutumu, Amerika'nın tam önyargılı durumunu ve saldırganlığında işgalle mutlak özdeşleşme durumunu yansıtıyor. Bu da, Amerikan himayesi altında halkımıza karşı gerçekleştirilen bu soykırımı durdurmak için uluslararası toplumun sorumlu bir pozisyon almasını gerektiriyor." ifadelerine yer verildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı: Şehitlerin isimlerini tek tek açıklayacağız

Gazze Sağlık Bakanlığı ise, Biden'ın açıklamalarına şu ifadelerle yanıt verdi:

"Amerikan yönetimi, her zamanki gibi israil işgalinin tüm pozisyonlarını hiçbir doğrulama ve incelemeye tabi tutmadan üste çıkmaya çalışıyor.

Suçlu işgalci adına konuşmak ve Sağlık Bakanlığı'nın Gazze Şeridi'nde açıkladığı şehit ve yaralı sayılarına ilişkin rakamların geçerliliğini utanmadan sorgulamak, tüm insani standart ve ahlaklardan ve övgüde bulundukları insan haklarının temel değerlerinden yoksun oldukları anlamına geliyor.

Bu nedenle israil işgalinin 7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri ve kulakları önünde halklarımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşının gerçeklerini sizlere detaylı olarak ve tüm dünyaya duyurmaya karar verdik.

Sağlık Bakanlığı'ndaki çalışma sistemini görebilmek için Sağlık Bakanlığı'nın kapılarının tüm kurumlara açık olduğunu vurguluyoruz. Böylece her sayının arkasında adı ve kimliği bilinen bir kişinin hikayesi olduğunu dünya bilsin. Halkımız görmezden gelinebilecek kimseler değil." (İLKHA)