Dün gece Gazze Şeridi'nden serbest bırakılan iki Yahudi kadın, bu öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında, kaçırılma ve esir alınma olayının ayrıntılarını ve Kassam Tugayları mücahitlerinin muamelesi hakkında konuştu.

Serbest bırakılan kadınlardan biri olan Yocheved Lifshitz, Kassam savaşçılarının kendisine iyi davrandığını ve kendisine baktığını, bir doktor ve hemşirenin periyodik tedavisini denetlediğini, kendisine uygun yemek ve yiyecek sağlandığını söyledi. Lifshitz, kendisini kaçıranların tutuklulara iyi ve insanca davrandığını kaydetti.

"Bize iyi davranıldı ve her ayrıntıya dikkat ettiler"

Lifshitz, şöyle konuştu:

"Gazze'ye geldiğimizde bize ilk başta Kur'an'a inandıklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler, etraflarındakilere nasıl davranıyorlarsa bize de öyle davranacaklarını söylediler.

Çok sıkı bir koruma altındaydık, bir sağlık görevlisi ve bir doktor gelip her zaman kullandığımız ilaçlarımızın yanımızda olduğundan emin olmaya çalışıyordu. Sağlık konusuyla çok ilgilendiler ve iki üç günde bir gelen bir doktorumuz vardı."

Çok naziktiler ve iyi beslenmemizi sağladılar. Biz de onlarla aynı yemeği yedik. Bize iyi davranıldı ve her ayrıntıya dikkat ettiler.

Kaçıranların yanındaki kadınlar da bizimle ve ortamın temizliğiyle ilgilendiler. Temizliğe özen gösterdiler ve bize saygılı davrandılar.

Şampuan ve saç kremi dahil ihtiyacımız olan her şeyi hazırladılar."

Tebaası olduğu işgal rejimini eleştiren Lifshitz, "Ordunun ve Şin Bet'in beceriksizliği bize büyük zarar verdi. Hükümetin günah keçisi haline getirildik." dedi.

Kassam mücahidine neden el uzattı!

Serbest bırakıldığı sırada Kassam savaşçılarından biriyle el sıkışmasının nedeni hakkındaki soruya ise Lifshitz şöyle yanıt verdi: "Bana iyi davrandı ve ben de buna karşılık vermek zorunda kaldım." (İLKHA)