DİYARBAKIR- Eğitim-Sen`in ana dilde eğitim için düzenlediği imza kampanyası sona erdi. Dilekçeleri teslim etmek için Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi bir yürüyüş düzenlemek istedi.
 
Saat 13.00`te BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık içerisinde PKK`nin sözde asayiş birimi olan YDG-H`ye bağlı yüzü kapalı kişiler ortaya çıkınca polis yürüyüşe izin vermedi.
 
Yaşanan gerginlik sonucunda polis anonslarının ardından yüzü kapalı kişiler BDP binasına geri döndükten sonra yürüyüşe izin verildi.
 
Eğitim-Sen Diyarbakır il yöneticileri ile BDP`li yöneticiler eşliğinde kalabalık Bağlar Kaymakamlığı yanındaki parka doğru yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Kaymakamlık binasının yanında bir basın açıklaması yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 16 Eylül tarihinde bir yürüyüş gerçekleştirerek okulları boykot edeceklerini söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından BDP ve Eğitim-Sen yöneticileri imza kampanyasında toplanan dilekçeleri Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne teslim etmek için alandan ayrıldılar.
(Emrullah Araz / M.Sait Adiyaman-İLKHA)