BİNGÖL - Karlıova ilçesinde son zamanlarda sayıları gün geçtikçe artan ve kucaklarına aldıkları çocuklarla her yeri dolaşan dilenciler halkı canından bezdirdi. Esnaf başı 10 dilenci düşen Karlıova'da halk yetkililerden buna bir çözüm bulmasını istiyor.

 

Sabahın erken saatlerinde lüks araçlarla ilçe girişine bırakılan ve sayıları yaklaşık 50 kişiyi bulan kadın dilenciler, halk arasına girip para topluyor. Bazı dilenciler ise esnaftan ekmek, et, sebze, kola gibi gıda malzemelerini toplayıp bir köşede saklıyorlar.

 

Suriyeli olduklarını iddia eden ve gruplar halinde çarşı merkezine girenlerin hepsi tek ekipten olduğu gözlemlendi. Ellerinde yabancı pasaportları göstererek para toplayan dilenciler lüks araçlarını ilçe dışında saklayarak geziyorlar.

 

Karlıova esnafını işin yoğun olduğu saatlerde rahatsız eden dilencilerden biri çıkmadan diğeri geliyor.

 

Belediye zabıtalarının buna bir çözüm bulmasını isteyen Yaşar Kara, "Sabah saat 08.00'de işyerimi açtığımda, akşam yediye kadar en az on dilenci geliyor. Bunlar da Suriyeli olduklarını belirtiyor ama Suriyeli olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Her gelen Allah rızası dediği için biz de para vermek zorunda kalıyoruz" dedi.

 

Akşam saatlerinde işi biten dilencilerin, Karlıova çıkışında bulunan ve piyasa değeri 60 ile 80 bin lira olan lüks araçlara binip gittikleri kameralara takıldı. (Bülent Temiz - İLKHA)