İşgalci siyonist rejimin Filistin'deki insanlık dışı olan ve soykırıma varan saldırılarını protesto etmek ve işgal rejimine karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşlar Platformu başta olmak üzere kentteki STK'ların düzenlediği basın açıklamalarına ve gösterilere destek veren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkıyor.

STK'ların düzenlediği basın açıklamalarına ve gösterilere destek vermenin yanı sıra tüm teşkilatlarıyla Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında yer alan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Filistin için direniş nöbetinin ikinci gününde.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın çağrısıyla direniş nöbetinin ikinci gününde de bir araya gelen vatandaşlar, Filistin'e, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya olan sevdalarını meydanlarda haykırdı.

İşgalci siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırılarının 11'inci gününde yaptığı katliamlara hastane katliamını eklemesiyle meydanlara akın ederek yapılan barbarlığı protesto eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Filistin'de işgal ve katliamlar durana kadar süresiz direniş nöbetinin ikinci gününde, vatandaşlarla tekrardan meydanlarda buluştu.

15 Temmuz Meydanı yanındaki Çınarlı Meydanı'nda direniş nöbeti başlatan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, tüm Gaziantep halkını, düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Sabah saat 10.00'da başlayacak nöbet, akşam saat 22.00'ye kadar devam edecek. Meydanda her gün gündüz saat 10.00 ile 19.00 arasında "Filistin'den Kareler Fotoğraf Sergisi" kurulacak. Saat 19.00 ile 22.00 arasında ise meydanda Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua programı ve konuşmalar yapılacak.

Program, HÜDA PAR Gaziantep Şehitkâmil İlçe Başkanı Ekrem Kaplanın Kuran-i Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi sanatçıları Osman Dündar, Abdulbaki Kaçar ve Yunus Köseoğlu Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Filistin için direniş nöbetinin ikinci gününde HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer konuşma gerçekleştirdi.

"Bugün görüyoruz ki bu vahşi barbarlar, kundaktaki bebeklerimizi, kadınlarımızı, yaşlılarımızı katlediyor" diyen Göçer, “Bu katliamları sadece küçücük bir Gazze'yi alabilmek için mi yapıyor. Eğer bugün onlar Filistin’deki kardeşlerimizin üzerinde Muzaffer olurlarsa, daha sonra vallahi bugün en çok sevdiğimiz çocuklarımızı daha doğrusu öpmeye kıyamadığımız çocuklarımızı kundaklarında öldürürler.” dedi. (İLKHA)