Havadan ve denizden abluka altına aldığı Gazze'de her 5 dakikada bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bilinirken, siyonist işgal çetesinin katliamını sürdüreceğini korkunç bir saldırıyla tekrar gösterdi.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini vuran işgalciler tüm dünyanın gözü önünde vahşetini bir kez daha gösterdi.

Siyonistlerin saldırılarına bir tepki de Şırnak’ın Silopi ilçesinden geldi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Çarşı Camiinde kılınan cuma namazının ardından basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Rıdvan Tatar, terör çetesinin, içinde binlerce kişinin bulunduğu el-Ehli Arab - Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdiğini ifade etti.

"Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor"

14 gündür tarihin en büyük soykırımlarından birine şahit olduklarını belirten Tatar, "Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya on dört gündür siyonistlerin hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor. Filistin’in kendisini bu işgalci ve soykırımcı terör şebekesine karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Filistin direnişini selamlıyoruz." dedi

Buradan bütün dünyaya, Birleşmiş Milletlere, AB’ye, İslam İş birliği Teşkilatına, bütün İslam ülkelerine seslenen Tatar, "Birleşmiş Milletler, siyonistlere yönelik aldığı kararları uygulamalı, bebek katili siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalı, uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalıdır. Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar yapılmalıdır. Bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir. İşgal bitmeli ve başkenti Kudüs olan bağımsız birleşik Filistin devleti kurulmalıdır." diye konuştu

Okuman duaların ardından basın açıklaması sona erdi. (İLKHA)