BATMAN - Batman Belediyesinin kanalizasyonlarını yapmadığını ileri süren ve kendi imkânlarıyla yaptırdıkları kanalizasyonların az bir yağmur suyunda bile taştığını belirten hububat ve zahireci esnafı, yaşadıkları sıkıntılardan yakınarak belediye yetkililerden acilen sorunlarına el atmasını istediler.

 

Konu ile ilgili tepkisini dile getiren Zahireciler ve Hububatçılar Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Gök, altyapı sorunlarına dikkat çekerek, "Bizim en büyük sorunumuz buranın altyapı sorunudur. Belediyenin yapmadığı kanalizasyonu bizler kendi imkânlarımızla yaptık. Bu yüzden en ufak bir yağmur yağdığında bile kanalizasyonlar taşıyor. Şiddetli bir yağmur yağdığında ise işyerlerimize sular giriyor. Belediye yetkililerinden özellikle bu kanalizasyon sorunumuzu gidermesini istiyoruz" dedi.

 

Zahireci ve hububatçı esnafı da, yaz ve kış boyunca işyerlerinin önünde su birikintilerinin oluştuğunu vurgulayarak duruma tepki gösterdi. Yağmur sularının kanalizasyona akmadığını olduğu gibi asfalt üzerinde kaldığını ifade eden esnaf, özellikle kış aylarında çok mağdur olduklarını belirterek yetkililerden, sorunlarına çare bulmalarını istedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)