İlçenin Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcilerinin  yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını tel'in etti.

Basın metnini platform adına Ahmet Bilen okudu. Yoğun katılım sağlayan

Basın açıklamasında, dünya Müslümanlarının, Filistin halkının ve direnişinin yanında olduğunun altı çizildi. Açıklamada, Müslümanların canlarıyla, mallarıyla ve  evlad-u iyalleri ile Mescid-i Aksa ve  Filistin halkının yanında olduğu hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca HAMAS ve İslami direnişçilere yönelik içerde ve dışarda Müslümanlara yönelik "terör ve terör saldırısı" söylemleri de kınandı.

Bilen, "2023 yılının başından itibaren her geçen gün şiddeti artan bir şekilde şahitlik ettiğimiz İsrail terörü, siyonist bayramları bahane edilerek yapılan Mescidi Aksa baskınları, günübirlik rutin olarak yapılan katliamlarda genç, yaşlı, kadın, erkek, sivil, asker demeden verilen şehitler yüreklerimizi acıtıyor ve çaresizce tüm dünya ile birlikte bu israil zulmünü izliyoruz.

Netanyahu iktidarının iç siyasette sıkıştığı, yaşanan iç kargaşada aylardır devam eden gösterilerde istifasının istendiği bugünlerde, Filistin topraklarına yapılacak büyük bir operasyonun haberleri geliyor, teörist İsrail’in kendi kamuoyunu yanına almak amacıyla büyük bir savaşa hazırlandığı konuşuluyordu. İşgalci İsrail aslında bunu bir iç politika olarak belirlemişti ama hatırlatmak isteriz."dedi.

75 yıldır orada Müslümanların katledildiğini söyleyen Bilen, "Gazze şeridinde bir avuç toprağa sıkıştırdıkları 2,5 milyon insanı denizden ve karadan abluka altına alarak açlığa, susuzluğa, çaresizliğe mahkum ediyor. 75 yıldır elinde sapan taşından başka bir şey olmayan insanlara karşı en yüksek teknolojiye sahip silahlarla saldırıyor.

Birkaç gün önce tarihlerinde ilk kez sürekli savunma konumunda kalan Gazze’li bir avuç mücahit insan bu katliamlara, bu işgale, bu zulme, Mescid-i Aksa'nın mahremini çiğnenmesine itiraz etmek adına kıyama kalktılar. iç karmaşasını unutturmak adına büyük bir operasyon ve katliam hazırlığında olan terörist İsrail’e karşı onurluca ölmeyi göze alarak büyük bir karşı operasyonla direniş başlattılar. İsrail şaşkın, siyonistler şaşkın, katliam yapmaya alışmış Netanyahu ve iktidarı şaşkın şımarık israilin ipini elinde tutan tüm dünya şaşkın.

Dünya, siyonist israile arka çıkmak için adeta sıraya girdiğini söyleyen Bilen, "Dünya ihanet şebekesi işbirlikçi medya; Hamas'ın sivilleri katlettiğini ifade ederek direnişi zayıflatmaya çalışıyor... işgal edilmiş topraklarını geri almak ve hayatta kalabilmek için mücadele eden mücahitleri terör eylemi yapan insanlar olarak göstermeye gayret ediyorlar. Bütün bunların aksine Hamas ve mücahitler ise tüm dünyaya insanlık dersi vererek sivillerin hukukunun korunması için olağanüstü dikkat ve özen gösteriyorlar." açılmasında bulundu.

Açıklama sırasında katılımcılar "Çeşitli sloganlar ve tekbirlerin getirildiği programa Filistin’e dua ve siyonist rejime ise beddualar yapılıp lanetler okundu.

Kitlesel basın açıklaması, Şehmus Arslan Hoca'nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından program son buldu. (İLKHA)