Terör rejimi israil'in yıllardır süregelen katliam ve zulmünden sonra Filistin'de bulunan İslami direniş örgütü HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı israile "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa-Filistin Evi Derneği Başkanı Mohammed Alyazji, kendilerini savunmak için "Aksa Tufanı" operasyonunun gerektiğini hissettiklerini ve haklarını almak için mücahitlerin siyonist çeteye operasyon yaptığını söyledi.

"Kendimizi savunmak için "Aksa Tufanı" operasyonunun gerektiğini hissettik"

Filistin halkı olarak 75 yıldır işgal altında olduklarını belirten Alyazji, "Her gün zulüm var. Filistin'de Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te zulüm altında yaşıyorlar. 70 yıldır hiçbir şey olmamış gibi bekliyoruz. Bu nedenle kendimizi savunmak için "Aksa Tufanı" operasyonunun gerektiğini hissettik. Hakkımızı almak için mücahitlerimiz operasyonu başlattılar. siyonist işgalciler topraklarımızı işgal etmişler. Mücahitlerimiz sadece hakkımız için operasyon başlattı." dedi.

"İnşallah gelecek sefer Kudüs'te buluşacağız"

Mücahitlerimiz operasyonu başlattığından beri bütün dünyanın ayağa kalktığını söyleyen Alyazji, "Filistin halkı olarak zulüm altında olduğumuzdan beri hiç kimse bize yardım etmedi. israil operasyon yaptığı zaman dünya tepki vermiyor. Bu nedenle hakkımızı elimizle alıyoruz. Rabbim mücahitlerimizi muzaffer eylesin. İnşallah gelecek sefer Kudüs'te buluşacağız." diye belirtti.

"Eğer mücahitler Gazze'den giderse bütün İslam ülkeleri gider"

İslam ülkelerinin operasyona yeterince destek vermediğini belirten Alyazji, "Operasyona bütün Müslümanlardan ve İslam ülkelerinden daha fazla bekledik. Ama hala destek gelmedi. İnsanlarımız şehit düştüler. Her gün Mescid-i Aksa'ya baskın yapıyorlar. israilliler yol ortasında kadınlarımızın elbiselerini çıkarttılar ve şerefimizle oynamaya başladılar. Ama dünyadan hiçbir ses duymadık. Bu nedenle mücahitlerimiz bu operasyonu başlattılar. Bütün Müslüman ve İslam ülkelerinden destek bekliyoruz. Gazze mali, askeri ve her türlü destek bekliyor. Gazze'ye destek olunmasa Gazze gider. Eğer mücahitler Gazze'den giderse bütün İslam ülkeleri gider." diye konuştu. (İLKHA)