BATMAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün buğdayın dönüm başına verilen kiloların belirlemediğinden dolayı Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) buğdaylarının beklediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını belirten Batmanlı zahireci ve hububatçı esnafı, yetkililerden sorunu çözmesini istedi.

 

Piyasada buğdayın kalmadığını ve buna rağmen dönüm başına buğday kilosunun belirlenememesinden dolayı buğdaylarının Toprak Mahsulleri Ofisi'nde bekletildiğinden yakınan Batmanlı zahireci İhsan Çakar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü buğdayda dönüm başına verilen kiloları halen daha belirlemedi. Bizler de TMO'ya verdiğimiz buğdayı bekletmek zorunda kalmışız. Buğday çıkmadan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, buğdayın kilo fiyatını belirlemesi gerekirdi. Piyasada buğday kalmadı ama halen daha kilosu belirlenmedi. Bize çek as veriliyorsa buğdayın kilo fiyatının da verilmesi lazım. Geçen sene kilosu belirlenmediği için 130 tonluk buğdayı 100 ton olarak vermek zorunda kaldık. Bu yüzden hem esnafın hem de çiftçinin zararı oluyor" dedi.

 

Çiftçilerden alınan buğdayların kilo fiyatları belirlenemediği için ürünlerinin ellerinde kaldığını ifade eden Çakar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden çek ası alıyoruz ama verim gözükmüyor. Batmanlı çiftçilere kimse sahip çıkmıyor. Batman'ın çevre illerindeki tüm buğdayların kilo hesapları yapıldı ama sadece Batman'da yapılmadı. Bizler mağdur bir şekilde bekliyoruz. Yetkililerin sesimizi duyup sorunu bir an önce çözmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)