HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Filistin'de yaşanan saldırıları tel'in ve Aksa Tufanı'na destek için yapılan basın açıklamasının ardından İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Özaslan, Türkiye'de bütün siyasilere, uluslararası kamuoyunda sürekli HAMAS başta olmak üzere bütün direniş gruplarına destek sunmaları konusunda görev düştüğünü belirtti.

İslam ümmetine seslenen Özaslan, bütün İslam ümmetinin bir araya gelerek Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek olması gerektiğini vurguladı.

Özaslan, Saadet Partisi ve HÜDA PAR'ın öncülüğünde düzenlenecek olan Filistin'e destek mitinge herkesi davet ederek yapılacak olan mitingin önemli olduğuna işaret etti.

Türkiye'de bir grubun Müslüman ülkelerden gelen mültecilere karşı ayaklandığını ama şu an israilli mültecilerin ülkeye giriş yaptığını ama sözde mülteci istemeyen grubun buna ses etmediğini söyledi.

"Ümmetin namusu olan Mescid-i Aksa'yı savunuyorlar"

Filistinli Müslüman halkının ümmetin namusu Mescid-i Aksa'yı savunduğunu ifade eden Özaslan, "Türkiye'de bütün siyasilere düşen görev; uluslararası kamuoyunda, HAMAS başta olmak üzere bütün direniş gruplarına destek sunmaları, uluslararası kamuoyunda oradaki bütün Müslümanların kendi vatanlarını savunduğunu, ümmettin namusu olan Mescid-i Aksa'yı savunduğunu anlatmaları gerekir. Mescid-i Aksa öyle bir emanettir ki Hazreti Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Sultan Abdülhamid'in bizlere emanetidir. Aslında onlar orada ümmetin namusunu koruyorlar. Onlar Mescid-i Aksa için canlarını veriyorlar ve kendi vatanlarını savunuyorlar. Kime karşı, işgalci terör çetesi israile karşı. İşgalci çete israile karşı kendi canlarını, vatanlarını ve ümmetin namusu olan Mescid-i Aksa'yı savunuyorlar." dedi.

"Kamuoyunda çok ciddi bir destek sunmamız gerekiyor"

Filistin'e maddi manevi her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Özaslan, "Biz Müslümanların, özellikle Türkiye'deki Müslümanların her alanda onlara destek çıkması, uluslararası kamuoyunda çok ciddi bir destek sunması gerekiyor. Sürekli bu konuyu hem gündemde tutmak hem de maddi manevi olarak ne tür ihtiyaçları varsa bütün İslam ümmetinin bir araya gelip Filistin için, Kudüs için, Mescid-i Aksa için oradaki Müslüman kardeşlerimize destek olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi ile HÜDA PAR'ın ortak Filistin mitingi hakkında konuşan Özaslan, "Bir kamuoyu oluşturup uluslararası arenada Filistin'e destek sunmamız gerekiyor. Bu anlamda da Genel Başkanımız birden fazla siyasi partinin genel başkanlarıyla görüştü. Yoğun bir trafik yürüttü. Görüşmeler sonucu bu pazar İstanbul Yenikapı'da Saadet Partisi ile HÜDA PAR ortaklaşa bir miting düzenleyecek. İnşallah pazar günü Yenikapı'da Saadet Partisi ve HÜDA PAR'ın öncülüğünde bütün İstanbul halkı bir araya gelecek. Eminim ki civar illerden bile halkımız gidecekler ve çok yoğun destek sunacaklardır." diye konuştu.

Müslüman mültecilere karşı ayağa kalkanların israilli mültecilere karşı ses etmediğini belirten Özaslan, "Suriye'den ya da başka bir yerden Müslüman ülkelerden mülteciler gelince bir grup var Türkiye'de ayağı kalkıyor. Bütün Türkiye halkı bunu düşünmüyor ama bazı gruplar çıkıp bunun hakkında açıklamalar yapıyorlar; 'onların burada ne işi var' diye. Hatırlayalım çok yakın bir zamanda Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna'daki halk geldiği zaman kimse onlar için bir şey söylemedi ama Suriyeliler için Afganistan'daki Müslümanlar için söylediler fakat onlar için söylemediler. Şu anda biliyorsunuz ki israilin 4 bir tarafında oradaki siyonistler kaçıyorlar. Birçok ülkeye gidiyorlar; Türkiye de bunlardan birisi. Ben de onlara soruyorum; siz madem 'biz mültecilere karşıyız, istemiyoruz' diyorsunuz. O zaman çıkın siyonistlere karşı 'biz işgalci israilden kaçıp gelen mültecileri istemiyoruz' diye bir açıklama yapın. Biz de sizin samimiyetinize inanalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)