Siyonist işgal rejiminin yıllardır Filistin'de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. İşgalciler tarafından havadan yapılan saldırılarda yüzlerce Filistinli şehit oldu.

Siyonist işgalciler tarafından yıllardan beridir yapılan katliamlara karşı HAMAS Aksa Tufanı operasyonu gerçekleştirdi.

Medeniyet Vakfı Adana Şube Başkan Yardımcısı Serdar Gürbey, Kudüs özgür olduğu takdirde Ümmet'in özgür olacağını eğer Kudüs esir kalırsa da ümmetin de esir kalacağına vurgu yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Başkanı Enes Beyaz, Gazze'de Uluslararası yasaklı fosfor bombası kullanıldığını söyleyerek uluslararası kamuoyunun buna sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

"Selahattinlerin onların karşısına çıkıp onlara tokat atacağını hiç düşünmüyorlardı"

Aksa Tufanı'nın ve savaşın birden ortaya çıkmadığını vurgulayan Medeniyet Vakfı Adana Şube Başkan Yardımcısı Serdar Gürbey, "Yıllardan bu yana insanları ezen, yok eden, katleden, botlarıyla kutsallarımızı yerle yeksan eden siyonist bir güç var. Pervasızca saldırıları, galibiyet anındaki şahsiyetsizlikleri, mağlubiyet anında ki o güç çılgınlıklarını, aslında yıllardır yapmış olduklarının bir cevabını, bir mukavemetini gördüler. Bir gün o çocukların büyüyeceğini yani o Selahattinlerin onların karşısına çıkıp onlara tokat atacağını hiç düşünmüyorlardı." dedi.

"Kudüs özgür olduğu takdirde ümmet özgür olur"

Kudüs'ün özgürlüğe kavuşmasının Müslümanlar üzerinde bir sorumluluk olduğunu ifade eden Gürbey, "Bu direnişin altında bir ruh bedenini ağrıyor. Bu ruh bedenle birleştiği takdirde kâinata meydan okuyacak, hükmedecek bir insanlık ortaya çıkacak. Dolayısıyla, bunun oradan çıkmasını istemeyen batılı güçler, başta israil ve yandaşları olan Amerika olsun Müslümanları bastırmaya çalışıyor. Kudüs özgür olduğu takdirde ümmet özgür olur eğer Kudüs esir kalırsa ümmet de esir olur. O açıdan biz Kudüs'ü özgürleştirme noktasında, ne olursa olsun elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Böyle bir yükümlülüğümüz böyle bir zorunluluğumuz var. Bütün müminlerin, halkı Müslüman olan devlet liderlerinin de bu anlamda konuya el atması, kol kanat germesi ve onlara bu noktada destek olması gerekiyor. Bu yapılmadığı takdirde, bunun bedelini hem dünyada hem ukbada (ahirette) ödeneceğinin bilincinde olması gerekiyor." diye konuştu.

"Kapıları açtıkları takdirde orada can vermek için hazır olan milyonlarca gencimiz var"

Medeniyet Vakfı Adana Şube Başkan Yardımcısı Serdar Gürbey

Gerçekleştirilen intifadaya, tüm Müslüman devletlerin kınamanın ötesinde destek vermesi gerektiğini vurgulayan Gürbey, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla beraber gerek İslam Birliği Üyeleri olsun, bununla alakalı var olan platformlar olsun, halkı Müslüman olan devletler olsun, bu işi sadece kınamada bırakmaması gerekiyor. Onlarca devlet bu noktada bir duruş sergilemiyor. Bu suskunluğun altında yatan nedenler ve çıkarlar olabilir. Bu çıkarların bir gün kendilerine döneceğinin, bununla yüzleşeceklerinin farkında olsunlar. Bir anlamda kendileri bir söz söylemeyeceklerse, biz her zaman şunu söylüyoruz: 'Kapıları açtıkları takdirde, biz inanıyoruz ki orada can vermek için hazır olan milyonlarca gencimiz var.' Mesele sadece kınamakla kalmaması gerekiyor, maddi manevi yanlarında olmaları gerekiyor. Nasıl ki küfür kendi batıl inancından olan ne dindaşı ne de sınırdaşı olmasına rağmen böyle bir yardımda bulunuyorsa, biz müminler olarak en sağlam bir şekilde bu desteği göstermek zorundayız, böyle bir zorunluluğumuz var."

"Müslümanlar olarak Filistin'in ve HAMAS'ın yanındayız"

HAMAS'ın bir terör örgütü gibi tanıtılmaya çalışıldığını ve en başta bunun düzeltilmesi gerektiğine vurgu yapan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Başkanı Enes Beyaz ise, "Aslında israil diye bir ülke yok. HAMAS'ın yaptığı operasyon, Aksa Tufan'ı bizatihi işgal altındaki kendi topraklarını ve Mescidi Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturmak için atılmış bir adımdır. Şöyle kıyaslayabiliriz, ülkemizde milli mücadele döneminde nasıl ki Fransızların, İngilizlerin işgaline uğradığında burada top yükün bir mücadele başladı. Bizim yaşlılarımız, Nene Hatunlarımızla, Şahinbeyler, Sütçü İmamlar topyekûn işgale direndiler ve topraklarımızı geri aldık. Bugün, HAMAS'ın verdiği mücadele de bundan farklı değildir. Bizler Müslümanlar olarak Filistin'in ve HAMAS'ın yanındayız." şeklinde konuştu.

"israil Gazze'de fosfor bombaları kullanıyor"

Gazze'de uluslararası yasaklı fosfor bombası kullanıldığına ve uluslararası kamuoyunun buna sessiz kaldığını belirten Beyaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz israilin kesinlikle sivil olmadığına inanıyoruz çünkü onların tamamı Filistinlileri yerlerinden ederek oraya yerleşmiş istilacı böceklerdir. Bizim gözümüzde tamamı o topraklardan atılmalıdır. Erbakan hocamızın güzel bir sözü vardı: 'Eğer Amerika israili bu kadar seviyorsa Güney Amerika'da toprak versin onlara, buyursun hepsini götürsün. israilin bir bahaneye ihtiyacı yok. Yıllardır Gazze'de, Kudüs'te her türlü katliamı, her türlü suçu işledi. Dünya kamuoyunun gözlerinin içerisine baka baka, hiçbir haklı gerekçe sunma ihtiyacı hissetmeden bunu yaptı ama artık direniş öyle bir güçlendi ki Allah'ın izniyle, bugün Altı Gün Savaşları'ndan beri israil vermediği kayıpları, mücahitlere israile verdiriyor. Onların tamamını topraklardan atıncaya kadar bu böyle devam edecektir. israil bugün Gazze'de fosfor bombaları kullanıyor. Normalde uluslararası yasaklı bir bomba. Öyle bir bomba ki ısı yayarak insanların vücudunda kimyasal yanıklar oluşturuyor ve su ile söndürülebilecek yanıklar da değil, kalıcı hasarlara neden oluyor. İç organların parçalanmasına kadar gidebilen bir bomba kullanıyor ama bugün dünya kamuoyu buna sessiz. Müslüman ülkeler muhakkak yöneticilerini bu anlamda uyarmalı, telkinler vermeli, gerekirse sıkıştırmalı. Müslüman ülkeler şu an toplanıp acil bir şekilde Mescid-i Aksa'yı, Filistin'i dert edecek bir çalışma ortaya koymalı. Yine maddi destek sunacağız, mücahitlerin oradaki direniş ruhunu sıcak tutabilmek için her şeyi yapacağız, bu bizim görevimiz ama muhakkak altmış Müslüman ülkenin yöneticileri de bir araya gelmeli ve Filistinli mücahitlere yardım etmelidir. Çünkü Filistin ve Kudüs meselesi sadece Filistinlilerin omuzlarına bırakılacak bir yük değildir. Bütün Müslümanların, bütün müminlerin derdidir."

"Müslümanların birleşmesi onlara verilecek en büyük cevaptır"

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz

Gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonuyla israile dair birçok ön kabulün yıkıldığına dikkat çeken Beyaz, şunları kaydetti:

"O demir kubbeleri, uyduları, teknolojik silahlarıyla hiçbir zaman yenilemez, asla bunlara bir şey yapılamaz denilen algıyı, bir avuç Müslüman paramparça etti. Yapılamaz denen ne varsa, Allah'ın izniyle hepsini yaptılar. Şimdi bu onların, bir avuç Müslüman'ın, mücahidin yaptığı şeyi bir de bütün Müslüman ülkelerinin uçaklarıyla, tanklarıyla, ordularıyla, füzeleriyle birleştiğini düşünün. İnanın savaşmaya gerek kalmayacak. On Müslüman ülke bir araya gelsin, 'Biz, Filistin meselesinin çözümü için ortak askeri tatbikat yapacağız.' desinler yeterlidir. israil o kadar korkaktır ki anında hemen geri adım atacaktır. israil, Müslümanların bölünmüşlüğünden, parçalanmışlığından güç alıyor. Bugün Müslümanların birleşmesi onlara verilecek en büyük cevap, vurulacak en büyük tokattır. O yüzden bizim bütün enerjimizi buna harcamamız lazım. Nitekim Selahattin Eyyubi de Kudüs'ü fetih etmeden önce o paramparça olmuş dağılmış bütün Müslüman beylikleri, devletleri bir araya getirerek bunu yaptı. Küfür tek millettir. Bütün küfür camiası birleşmiş, biz hala paramparçayız. İslam Birliği'nin önündeki en büyük engellerden biri bunun kurulacağına inanmayan Müslümanların zihniyetidir. Öncelikle, bizim zihinlerimizin özgürleşmesi lazım. Biz, eğer bu prangalardan kurtulursak, Allah'ın izniyle İslam birliğini kurarız ve dünyada yegâne güç oluruz." (İLKHA)