İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in skandal açıklamarından öne çıkanlar şöyle: 

"Gazze'de yaşananlar terördür ve Hamas yapmış olduğu eylemlerle Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür. 1967 sınırları çerçevesinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulma çabaları sürerken bu terör eylemi en büyük zararı Filistin halkına vermiştir. Yıllardır uluslararası hukuku çiğneyen İsrail'i, uluslararası kamuoyunda mağdur haline gelmiştir.

Biz, Türkiye'nin her şeyden önce milli menfaatlerimiz çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın sergilediği tutumu doğru buluyoruz. Konuyu uluslararası hukuk çerçeveden değerlendiren mevcut yaklaşımı destekliyoruz.

Hamas'ın sivilleri hedef almasına nasıl karşı duruyorsak, İsrail'in bayram günü Müslümanlara ateş açan terörünün de karşısında duruyoruz.

Başta İsrail ve Filistin olmak üzere herkesi soğukkanlı olmaya, kalıcı çözüm bulmak için sağduyulu davranmaya davet ediyor; bu bölgenin artık kan ve gözyaşıyla değil, barış ve refahla anılmasını temenni ediyorum."