BATMAN-Batman Baro Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, son zamanlarda ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan şiddet olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamada, son günlerde ülkemizde şiddet olaylarının artış gösterdiğini ve şiddet olaylarına paralel olarak, toplumsal kutuplaşmanın arttırılması için bazı çevrelerce adeta düğmeye basıldığının gözlemlendiğini söyledi. Tanrıseven, "Daha önce İnegöl ve Dörtyol`da senaryolarını uygulamaya sokmak isteyen ancak bunda başarılı olamayan kişiler, bu kez Zeytinburnu`nu mesken edindikleri anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Türk Kürt kavgası çıkarmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan bu kişilere prim verilmemesi ve sağduyunun hâkim olması için herkesin çaba göstermesinin gerektiğini dile getiren Tanrıseven, "Sorunların hukuk içerisinde ve diyalogla çözümü olmazsa olmaz zorunluluktur. Şiddet ve çatışmalar bir çözüm aracı olamaz. Binlerce yıldır kardeşçe yaşayan halklar, birbirlerine düşman edilemez. Ne zaman ülkemizde iyi şeylerin olması beklentisi yükselmişse, akabinde adeta gizli bir elin ülkeyi karıştırma çabasını görmekteyiz. Halkımız bu kişilere itibar etmeyerek onlara en güzel cevabı verecektir." şeklinde tepki gösterdi.

 

Açıklamanın sonunda Tanrıseven şu ifadelere yer verdi: "Hükümetin de şartlar ne olursa olsun demokratikleşmeden vazgeçmeyeceğini daha gür bir sesle deklare etmesi ve ülkede çağdaş demokrasi anlayışının hâkim olması için daha fazla çaba göstermesi gerekir."

Veysi Demir-İLKHA