Mardin merkez Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde açılan resim sergisi, 6-8 Ekim'de PKK/HDP saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yad etmek amacıyla kuruldu.

Artuklu ilçesinde Cumhuriyet Meydanında ve Nusaybin ilçesinde de Cunhuriyet Meydanındaki resim sergisine vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi.

Merkez Artuklu ilçesinde halkın yoğun katılım gösterdiği serginin Nusaybin tarafınaysa Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı katılım sağladı.

"Yasin ve arkadaşları inkarcı sistemin kurbanları oldular"

Yapılan resim sergisiyle ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan HÜDA PAR Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının, inkarcı sistemin kurbanları olduklarını ifade ederek, "Bugün 6-8 Ekim'de, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişinin yıldönümü. 6-8 Ekimde ortalığı cehenneme çeviren, onca insanın katline sebebiyet veren FETÖ/PKK çetelerine lanet olsun. Ve siz Ey Aziz Şehitler! Unutulmadınız, mahşere kadar kalbimizdesiniz. Şehid Yasin, Bıçaklandı, balkondan atıldı, zılgıtlar eşliğinde üzerinden arabayla geçildi. Öyle parçalandı ki  annesi bedenini ancak bebekten öptüğü ayağındaki beninden tanıdı. Bu katliama giden sürecin ideolojik ve siyasal kodlarını iyi kavramak ve asıl faili ortaya koymak gerekir. Yasin ve arkadaşları, inkarcı sistemin kurbanları oldular. PKK ise bu inkarcı sitemin Kürt halkının yarım asırdır vahşice katledilişinde kullandığı kör ve kirli bir bıçaktır." dedi.

Konuşmasına devam eden Dengiz, "2014 Kobani olayları bahane edilerek Müslüman halka karşı bir katliam projesi başlatıldı. 6-8 Ekim olarak tarihe kara bir leke olarak geçen hadise, hala yüreğimizde tazedir. Teşkilatlarımıza yönelik onlarca taşlı ve silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Onlarca vatandaşımız katledildi, her taraf yağmalandı. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının davası haktı"

Yasin Börü ve arkadaşlarının hak dava üzerine çalışırken katledildiklerini ifade eden HÜDA PAR Artuklu Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Gümüş ise şunları söyledi:

"Bundan tam 9 yıl önce 6-8 Ekim 2014 yılında Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Kurban Bayramı'nda fakir ve yoksullara kurban eti dağıtırken, vahşi bir şekilde katledildiler. Bizler Mardin Gençlik Kolları teşkilatı olarak, Mardin Artuklu Cumhuriyet Meydanında 'Şehit Yasin Börü ve Arkadaşları Anısına Fotoğraf Sergisi' düzenliyoruz. Şehitlerimizi bu vesileyle unutmadık ve unutmayacağız inşallah."

Gümüş, son olarak, "Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının davası haktı. Biz bunu biliyoruz. Hak olan dava da iki müjde vardı. Birinci müjde Allah yolunda şehid olmaktı. Şehid Yasin Börü ve Arkadaşları bu hak davada o müjdeye nail oldular. Diğer bir müjde de zaferdir. İnşallah bizler de onların ardından onların davasını sürdüreceğiz. Onların bıraktığı o davayı daha ileriye götürmek için gayret edecek ve çaba sarf edeceğiz inşallah." dedi. (İLKHA)